Show for AC Milans nye brasse

Ronaldinho presentert med stil.

(Dagbladet.no): Tusenvis av fans møtte opp da Ronaldinho i går ble presentert som AC Milan-spiller, skriver BBC. Hovedpersonen selv koste seg under et forrykende sceneshow for å feire signeringen.


Språkbarrieren blir ikke uoverkommelig i Ronaldinhos nye klubb. Det portugisiske språket er vel ivaretatt blant klubbens brasser.

Ronaldinho får nye brasilianske lagkamerater i Milano-klubben. Dida, Alexandre Pato og Emerson. I tillegg til verdens beste fotbalspiller i 2007:


- Det blir spennende å spille med Kaká. Han er blant verdens beste spillere, og en god venn jeg spiller bra fotball med.
Sistgang en ny signering ble så utrykkelig feiret var kanskje da David Beckham ble solgt fra Manchester United til Real Madrid. Unger og fans var med i feiringen av en fotballspiller som likte seg i rampelyset.

God fysikk

28-åringen har underskrevet en tre-årskontrakt, og ser fram til å et sceneskifte.

- Det var en fin periode for meg i Barcelona, vi vant viktige trofeer. Men etter den siste tidens skuffelser, bestemte vi oss for å gå hver for oss, sa Ronaldhinho til BBC.

Ronaldinho har tidligere vært kritisert for at hans fysiske utskeielser er årsaken til at han ikke klarte å opprettholde det nivået som gjorde at han ble kåret til årets beste fotballspiller i 2004 og 2005. Han benekter at han har mistet fokuset på fotballen.

- Jeg lever et vanlig liv og vil fortsette med det. Jeg er i god fysisk form. Her (i AC Milan) kan jeg konsentrere meg om å nye mål for meg og laget.

Skuffet Hughes

TO TOMLER I VÆRET:
Ronaldinhi gleder seg til å spille i rødt og svart. FOTO: ANTONI CALANNI/ AP
TO TOMLER I VÆRET: Ronaldinhi gleder seg til å spille i rødt og svart. FOTO: ANTONI CALANNI/ AP Vis mer

Mark Hughes var skuffet over at Ronaldinho valgte Italia framfor Premier League.

- Det faktum av vi prøver å signere en av verdens beste fotballspillere, viser hvor denne klubben er på vei, sier Hughes til BBC, som fra før har sikret seg brasilianske Jô fra CSKA Moskva.

Selv om City, eid av Thailand statsminister Thaksin Shinawatra, tilbød FC Barcelona en betydelig større overgangssum for spilleren, var den personlige kontrakten avhengig av den brasilianske stjernespillerens suksess på banen og som kommersielt produkt.

Til slutt valgte altså Ronaldinho å gå til AC Milan.

En slik kontrakt kan ha dempet lysten til å prøve seg i et nytt land og en uprøvd liga.  

GLITTER OG STAS:
Ac Milan sparer ikke på konfettien da de presenterer sitt nye angrepsvåpen. FOTO: JENIFFER LORENZINI/
GLITTER OG STAS: Ac Milan sparer ikke på konfettien da de presenterer sitt nye angrepsvåpen. FOTO: JENIFFER LORENZINI/ Vis mer
Show for AC Milans nye brasse
VELREGISSERT SIGNERING: Slik så det ut da Beckham ble Real Madrid-spiller i 2003.
SLALOM: AC Milans nye brasse kjører slalom mellom unge fans.
KYSSER BALLEN: Ronaldhinhos håper hans forhold lærkula skal blomstre i nye omgivelser.
FRYKTET ANGREPSDUO: Ronaldhinho håper at gjensynet med Kaká blir en suksess.
VARMT MOTTATT: Ronaldhinho setter pris på hyllesten fra fansen.