Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Show på kantene

Tom Sanne (28) og Peter Kopteff (27) har vært i jo jo-form i høst. I går var det lite spinn i jo joen, og nå har Viking sølvteft igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Hittil i høst har de fått sine deler av pipekonsertene fra et meget frustrert og medaljehungrig publikum. Derfor ventet alle at Sanne skulle sette et perfekt Kopteff-innlegg himmelhøyt over like før pause. Men jammen gikk den inn. Volleyen var perfekt.

- Guts

- Vi hadde snakket litt sammen og trent på hvordan vi skal unngå å miste ballen, sier Sanne, som til og med har vært på benken i løpet av den vanskelige siste måneden.

Litt for ofte har nemlig spisskompetansene på kantene mistet ballen eller gjort akkurat motsatt av det de er gode til: sette fart.

- Det handler også om å ha guts, mener Sanne.

Og det hadde Viking i fulle drag i går, iallfall framover.

Ikke frustrerte

For kantspillerne klarte også å løfte spissene Lindbæk og Nevland i humør og til hvert sitt mål. Dermed svarte Viking-angriperne alle som én på anklagene om frustrasjon.

Kopteff laget ikke mål, men sto bak alle fire, selv om også han innrømmer at straffesparket han fikk var en kanskje-situasjon.

- Du burde kanskje scoret du, også?

- Har du glemt at jeg traff i forrige kamp? parerer finnen og minner om kjempeskuddet mot Rosenborg.

I form er han nemlig både skuddsikker og rask, men først og fremst kombinerer han det med helt spesielle egenskaper i det å holde på ballen. Vikingene var tilfredse med poengene, men ser at det fortsatt er et stykke til både stabilitet, toppspill og medaljer.

UTLØP FOR FRUSTRASJONENE: Tom Sanne har satt et Kopteff-innlegg i mål, og kan liggende ta imot gratulasjon fra Erik Nevland og Andre Schei Lindbæk (bak). Gratulantene laget også hvert sitt mål.