Showmannen Semb

KNOKKE-HEIST (Dagbladet): Nils Johan Semb la seg på offensiven i Belgia i dag. Først testet han sportsjournalistenes kunnskaper om den norske spillestilen, før han utbasunerte at Norge spiller «avansert fotball».

- Nå er det min tur til stille spørsmål, forklarer Semb ettar at han varslet pressen om at Ole Gunnar Solskjær hadde reist hjem til Manchester.

Etter litt nøling kom svarene Semb etterlyste, og så tok han aktivt over med en livlig presentasjon av bærebjelkene i landslagets spillestil.

- Vi har tre viktig elementer i angrepspillet vårt. Overgangsspillet, dødball og spill mot etablert forsvar. Vi skaper målsjanser i alle tre fasene. Faktisk så har vi skapt dobbelt så mange sjanser som motstanderne de siste kampene, sier Semb.

Til angrep

Semb går til angrep på fotballekspertene som mener Norge spiller primitiv fotball.

- Mange er forutinntatt. Noen ganger får vi et stempel på oss. Jeg mener vi er positivt angrepsorienterte.

- Norge spiller avansert fotball. Når vi spiller bra, er det veldig bra. Når vi ikke får det til - ser det heller ikke bra ut, sier Semb.

Det blir tøffere

Sjøl om Norge i større grad får spillet til å sitte, tror han de internasjonale turneringene blir stadig tøffere. Semb oppgir to årsaker:

  • EM-motstanderne kommer bedre forberedt:

    - Vi er gode i korte forberedelser. Norge har en fordel i kvalikene kontra sluttspill.

  • Færre lag som passer Norge godt å møte:

    - Vi vil definitivt møte lag som triller ball. Men de lagene finnes ikke lenger. Den tida er forbi, nå møter vi lag som går raskt til angrep.

    Semb har tre EM-favoritter: Nederland, Frankrike og Spania. Tirsdag møter Norge sistnevnte.

    - Spania har et veldig godt lag. Det har et bra kollektiv, de er effektive og går fort framover. De har også individuelle ferdigheter, sier Semb.