Showtime!

LONDON (Dagbladet): Arsenal- Bayer Leverkusen 4- 1. Thierry Henry ble kåret til kampens beste. Det kunne like gjerne vært Patrick Vieira som Robert Pires eller Dennis Bergkamp. Eller et samlet Arsenal. Som utspilte Bundesliga-toppen.

Noen ganger er det derfor vanskelig å starte en historie, men Dennis Bergkamps mål er verdt en åpning. Han lobbet slik bare han kan. Iskaldt. Med presisjon. Med innsiden av hodet vel.

- Jeg fikk litt ekstra rom, og jeg hadde sett at deres keeper sto langt ute gjennom hele kampen, og da var det bare å prøve en lobb, sa Bergkamp som føler seg fysisk sterkere denne sesongen.

- Jeg har så langt hatt en god sesong, selv om jeg ikke spiller hver uke. Formen er god akkurat nå.

Viktig hjemmekamp

På spørsmål om Arsenal har potensiale til å vinne hele Champions League - på bakgrunn av festen de inviterte til i går kveld - svarte den sindige hollenderen:

- Først og fremst må vi konsentrere oss om å komme videre fra gruppespillet. Vi har en stor og viktig hjemmekamp neste gang mot Deportivo. Etter at gruppespillet er over, kan jo alt skje, sa Bergkamp som ikke ble kåret til kampens store. Den æren tilfalt den unge hurtigløperen fra Frankrike, målkongen Thierry Henry.

Han var det vi kan kalle stor i to ganger 45. Med fart, teknikk og teft. Han gjør ikke bare seg selv god, men også lagkameratene med sine vanvittige løp. I tid og bakrom.

Fransk perle

Vi vil ikke gå til krig eller annen elendighet mot at Henry ble kåret til bestemann, men vi mener bestemt at midtbanens arbeidshelt, elegante Patrick Vieira, var en verdig konkurrent. Uten sinne er han denne sesongen en av verdens aller ypperste. I går var han en midtbane aleine.

Nevnes må også Robert Pires, en annen utrolig franskmann med adresse Highbury. Tidvis viste han fram hele pensumet fra fotballens høyere skole. Og, vi glemmer ikke Sylvain Wiltord.

Disse franske muskete'r lover gull før sommerens VM for den franske tittelholder.

For ordens skyld nevner vi at Gunners-showet startet presis. Etter fem minutter. Robert Pires fikk ballen fra Vieria på egen banehalvdel. Pires løp. Bergkamp og Henry løp, og ga rom Pires fikk fri bane. Tyskerne rygget fram til cirka 16 meter. Pires satte ballen inn i det lengste hjørnet. Så enkelt. Så Pires. Så fordømt bra 1- 0.

To minutter etterpå ble det to. Forspillet burde kjøpes inn av museet for Samtidskunst, under tittelen «Fire mann og en touch». Fra Vieira til Bergkamp til Wiltord. Sistnevnte avsluttet med en pasning på gullskoene til Henry. Mål!

GOAAAL: Dennis Bergkamp omringes av lagkameratene etter nok en Arsenal-scoring.