Si noe, Sørensen

Jan Derek Sørensen hadde inntil nylig bare ett problem som fotballspiller: offentligheten. Nå har han fått ett til: beskyldningene om å være både umoralsk og illojal. Det er på høy tid å si noe, Sørensen.

Sørensen har havnet i en unik overgangssak som vekker oppsikt i fotballverden.

På et tidspunkt hadde han kontrakt med tre forskjellige klubber samtidig: Rosenborg, Borussia Dortmund og 1860 München.

Andre fotballspillere drømmer forgjeves om å få kontrakt med bare en av dem...

Spørsmålet er naturligvis hvordan Sørensen kunne havne i en slik situasjon.

  • Fordi han ikke husket når kontrakten med Rosenborg gikk ut, og ikke en- gang gadd å se etter i ansettelsespapirene?

Neppe. Riktig nok er Sørensen en mutt fyr, men han er også oppvakt.

  • Fordi han er dratt ned i en saus av agenter og tilhørende forlovelser og halvsannheter - ispedd en stor grad av egen naivitet?

Antakelig.

Patetisk

Det har ikke akkurat strålt troverdighet og tillit av Sørensens agent, Erik Solér, de siste månedene. Hans gjentatte forsikringer om at Sørensen skal spille for 1860 München var like feilslåtte som forsøkene på å forsvare en annen klient - Erik Mykland - var patetiske.

Vemmelig

Sørensens skepsis til mediene må bare aksepteres. Han har valgt å legge seg på en linje der han viser offentligheten en stram munn. Men med mindre Sørensen har noe vemmelig å skjule, så bør han snart fortelle sin egen versjon av den kaotiske overgangssaken.

For mange av de implisertes skyld, men mest for sin egen - og sitt eget ryktes - skyld.

  • I øyeblikket er han bare en sur fotballspiller som har lurt noen av Europas beste fotballklubber og en rekke godtroende mennesker opp i stry.

Det er inntrykk som høyst sannsynlig - og forhåpentligvis - ikke stemmer med realitetene. Men det er det svært få som vet noe om før Sørensen gjør et forsøk på å fortelle det.

<B>FORKLAR DEG:</B> Dagbladets fotballkommentator mener det er på høy tid at Jan Derek Sørensen forklarer seg om overgangskaoset til Borussia Dortmund.