- Si opp avtalen

OL-håpet Andrine Flemmen (26) mener Olympiatoppen bør si nei til avtalen med Triumph etter de opplsyningene som nå kommer fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes det er uheldig at Olympiatoppen har fått en slik partner, og personlig er jeg ikke fristet til å ta på meg det undertøyet når jeg nå vet hvilke omstendigheter det er produsert under, sier Andrine Flemmen til Dagbladet.

Alpinisten påpeker at hun fra før har undertøy fra Triumph.

Tankevekker

- Jeg var naturligvis ikke klar over dette, men det er en ordentlig tankevekker. Jeg kommer ialfall ikke til å kjøpe noe mer Triumph-undertøy. Jeg får finne andre merker, sier Flemmen.

Moldejenta vant storslalåmrennet i Copper Mountain for en snau måned siden og reiser til OL i Salt Lake City som en gullkandidat i favorittdisiplinen.

Men hun tar også rollen som et forbilde seriøst.

Avsky

- Det er viktig å vise avsky mot slike militærregimer, så selv om det ikke er så mange som får vite hva slags undertøy vi går i, så synes jeg det er viktig at vi markerer et skikkelig standpunkt her. Om vi sier fra, så får vi fram budskapet, sier Andrine Flemmen.

Stine Brun Kjeldaas, snowboard: - Dette høres ikke bra ut i det hele tatt, og det er en sak jeg vil ta opp med Olympiatoppen. Jeg har ikke lyst til å reklamere for et firma som støtter militærregimer og undertrykkelse. Men det hjelper ikke om bare jeg sier nei til å bruke dette undertøyet. Vi må stå sammen. Det er typisk for det samfunnet vi lever i i dag at folk blir så ignorante. Folk bryr seg så lite, og det er farlig. Sjøl prøver jeg å skjerpe meg på det området.

Liv Grete Skjelbreid Poiree, skiskyting: - Jeg synes det er vanskelig å si noe konkret om dette over telefon. Overfor både fabrikken og de som har fått i stand avtalen synes jeg det vil være urettferdig å si ja eller nei uten å ha satt meg bedre inn i saken.

Anders Aukland, langrenn: - Dette er naturligvis vanskelig, men samtidig tror jeg også at de fleste av oss går i klær som også er produsert i land som dette. Slik jeg ser situasjonen akkurat n å, vil jeg ikke ha problemer med å bruke dette undertøyet, men kanskje endrer det seg om jeg får satt meg enda bedre inn i saken.

Erling Jevne, langrenn: - Slike ting gjør naturligvis alltid inntrykk, men det er altfor tidlig å si noe om hva jeg vil foreta meg i forhold til det. Jeg vil høre mer fra Bjørge Stensbøl før jeg sier noe mer.

Johann Olav Koss, kongen av Lillehammer-OL og IOC-medlem: - Jeg er sikker på at Olympiatoppen vil ta en fornuftig avgjørelse. Jeg støtter den avgjørelsen Olympiatoppen treffer.

Bjørn Dæhlie, klesprodusent og tidenes langrennsløper: - Olympiatoppen må ta stilling til om den norske OL-troppen skal kutte ut Triumph. Men det må være opp til hver enkelt utøver om han eller hun ønsker å bruke Triumph under OL. Enhver produsent med respekt for seg selv bør kvalitetssikre produksjonen, og være sikker på at den ikke finner sted i undertrykkende regimer, sier Dæhlie, som understreker at han verken kjente produsenten eller saken før Dagbl adet tok kontakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer