Sicilia topper Serie A

Øydominans i teten. Zlatan misset straffe for Inter.

Palermo topper serie A etter å ha vunnet øyderbyet mot Catania onsdag 5-3. En tredje Sicilia-klubb, Messina, er på 2. plass.

Fastlandslagene må nøye seg med å spille annenfiolin i starten av den italienske fotballsesongen. Eugenio Corini, Amauri og Andrea Barzagli sendte Palermo til topps da de på stillingen 2-2 scoret hvert sitt mål i siste halvdel av annen omgang.

Palermo er to poeng foran Messina og Inter, som også vant onsdag.

Christian Rigano scoret begge målene for Messina i 2-0-seieren mot Reggina, mens Hernan Crespo ble matchvinner for Inter da Roma ble slått 1-0 på bortebane i rundens storkamp.

Det ble en dramatisk kamp der Zlatan Ibrahimovic misset straffespark i annen omgang. På overtid ble Patrick Vieira utvist. Det var hans annen utvisning på tre kamper. Han så rødt også i Inters mesterligakamp mot Sporting Lisboa forrige uke.

Milan har i likhet med Palermo startet sesongen med tre strake seirer, men det er langt fram til tabelltopp ettersom klubben hadde åtte minuspoeng som følge av kampfiksingsskandalen fra forrige sesong. Marek Jankulovskis vinnermål mot Ascoli førte til at Milan for første gang er på plussiden i poengkontoen.

Lazio og Fiorentina tok begge sin første seier med 1-0 mot henholdsvis Chievo og Parma, men de har i likhet med Reggina fortsatt mange minuspoeng.

(NTB)

ROSA PÅ TOPP: Palermo-spillerne jubler etter nok en seier. Foto: REUTERS
ROSA PÅ TOPP: Palermo-spillerne jubler etter nok en seier. Foto: REUTERS Vis mer