Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siden han snublet vekk ligagullet har det bare gått nedover for Gerrard

- Tviler på at han noensinne vinner ligaen, sier ekspert.

TUNGT ÅR: Kalenderåret 2014 har vært tungt for Englands tidligere landslagskaptein, og nåværende Liverpool-kaptein Steven Gerrard. To tabber med syv ukers mellomrom gjorde at både VM og ligagullet glapp for Gerrard, og nå er klubben på 11. plass. Foto: AP Photo/Jon Super
TUNGT ÅR: Kalenderåret 2014 har vært tungt for Englands tidligere landslagskaptein, og nåværende Liverpool-kaptein Steven Gerrard. To tabber med syv ukers mellomrom gjorde at både VM og ligagullet glapp for Gerrard, og nå er klubben på 11. plass. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

• Følg Leicester - Liverpool og resten av Premier League-runden i Dagbladets fotballstudio fra klokken 20.45.

Da Liverpool slo Stoke 1-0 på lørdag, hadde det gått nøyaktig 16 år siden legendariske Steven Gerrard debuterte for Merseyside-klubben. Brendan Rodgers hadde glemt jubileet, og satte Gerrard på benken.

- Jeg visste ikke om det før jeg leste det i kampprogrammet. Han sa ikke noe om det til meg, men han er på et stadie i karrieren der han ikke kan starte hver eneste kamp, sa Liverpool-treneren.

Steven Gerrard tjener 1,5 millioner kroner i uka i Liverpool, men bare frem til i sommer. I går ble han tilbudt ny kontrakt, men Daily Mail hevder forhandlingene kan strande fordi klubben vil at Gerrard skal gå ned i lønn.

Syv forferdelige uker
Forrige sesong var den rutinerte kapteinen selve drivkraften i et mannskap som var i ferd med å ende 24 års lidelse, og sikre Liverpool deres første Premier League-gull.

- Vi skal for f*** ikke la dette glippe, skrek Gerrard til lagkameratene før kampen de måtte vinne mot Chelsea på Anfield.

Det som kunne vært høydepunktet i Gerrards karriere, ble imidlertid ødelagt av en litt for glatt gressmatte. Gerrard snublet og ga ballen til Demba Ba, som sendte Liverpool ut av gullkampen.

Brendan Rodgers sa i går at Gerrard hadde et par år igjen på toppnivå, og TV 2s ekspertkommentator Øyvind Alsaker tviler på at Gerrard rekker å vinne det etterlengtede ligagullet før karrieren tar slutt.

- Sånn som Liverpool ser ut i år, har jeg vanskelig for å se for meg at de vinner i løpet av de to-tre sesongene jeg tipper han har igjen, sier Alsaker til Dagbladet.

Syv uker senere skulle han revansjere Liverpools nesten-sesong med å ta England til VM-finalen som kaptein. Isteden stusset han igjennom Luis Suárez i den avgjørende gruppespillskampen mot Uruguay.

- Når man kjemper om ting på dette nivået, vil det alltid være hjerteskjærende nedturer. De tre siste månedene har vært en massiv skuffelse for meg. Det er jeg nødt til å bruke til noe positivt, sa Gerrard foran denne sesongen.

Feil retning I fjor hadde de vist at de kunne være helt oppe i toppen og kjempe, og i år skulle de endelig ta steget opp og vinne ligagullet. Isteden har sesongen så langt vært en lang serie skuffelser for Gerrard og Liverpool.

TABBE NUMMER TO: Samme år ligagullet glapp, stusset Gerrard igjennom Luis Suárez i VM-kampen for England mot Uruguay. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh
TABBE NUMMER TO: Samme år ligagullet glapp, stusset Gerrard igjennom Luis Suárez i VM-kampen for England mot Uruguay. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh Vis mer

Luis Suárez og Daniel Sturridge scoret over halvparten av Liverpools 101 ligamål i fjor, og mens førstnevnte forsvant til Barcelona har Sturridge nok en gang blitt skadet.

Steven Gerrard er nå kaptein for et nykomponert mannskap med hele åtte nye spillere, som både sliter med å tette igjen bakover, og med å score nok mål. Alsaker syns det er urettferdig at Gerrard pekes ut.

- Han har på ingen som helst måte hatt noen fantastisk sesong, men det har ikke noen andre heller, sier Alsaker.

Han går ikke med på at Steven Gerrard skal ha skylden for hverken at Liverpool ikke vant ligaen i fjor, at England røk ut av VM, eller at Liverpool underpresterer i år.

- Når det går dårlig i en toppklubb, mangler den engelske sportsjournalistikken oversikt og dybde. Nå skal de synge hans svanesang og pensjonere ham, men jeg syns Gerrard har hatt en stigende kurve de siste par sesongene, sier Alsaker.

- En unik ressurs Både 34-åringen fra Whiston like utenfor Liverpool, og hans nordirske trener, avviste søndag at det var en feide mellom de to.

BENKET I JUBILEET: Steven Gerrard måtte feire 16 sammenhengende år i Liverpool som innbytter i lørdagens Premier League-oppgjør mot Stoke. Foto: AFP/PAUL ELLIS.
BENKET I JUBILEET: Steven Gerrard måtte feire 16 sammenhengende år i Liverpool som innbytter i lørdagens Premier League-oppgjør mot Stoke. Foto: AFP/PAUL ELLIS. Vis mer

På pressekonferanse i går, kunne Rodgers også fortelle at Gerrard har blitt tilbudt ny kontrakt. Ifølge ekspertkommentatoren, er Liverpool desperate etter å beholde ham.

- Han er en unik ressurs for klubben. Pasningsfoten er akkurat like verdensklasse som den var forrige sesong, og hans rutine og bakgrunn som Liverpool-gutt er nok noe de ønsker å beholde, sier Alsaker.

Frank Lampard forlot i sommer Chelsea til fordel for New York City, for å tjene inn noen ekstra kroner i slutten av karrieren. Nå har han gjort comeback i Premier League for Manchester City.

- Han fikk jo beskjed om at han var uønsket. Gerrard har fått beskjed om at de vil beholde ham, og jeg greier ikke helt å se for meg ham gå til Major League Soccer og så for eksempel gå til City på lån, sier Alsaker.

Trenger løpskraft rundt seg Jamie Carragher skriver i en spalte for Daily Mail om hva han mener Liverpool bør gjøre med sin aldrende midtbanegeneral. Han tror løsningen er å flytte Gerrard opp i en mer offensiv rolle.

- Steven er ingen fantastisk beskytter for forsvaret. Han er der for å starte angrep fra dypet, fremfor å være et skjold sånn som for eksempel Mascherano var. Liverpool må hente en god defensiv midtbanespiller, skriver Carragher.

Gerrards defensive svakheter har gjort at enkelte eksperter mener han bør dyttes fremover på banen, siden han ikke greier å dekke nok rom defensivt.

- Klager noen på at Pirlo er for dårlig defensivt? Gerrard er best når han kan ligge dypt og strø pasninger. Det han og Liverpool trenger, er gode spillere rundt ham i tillegg til Henderson. Ingen av de nye har levert, sier Alsaker.

En uthvilt og sannsynligvis spillesulten Gerrard er høyaktuell for Liverpool mot Leicester på King Power Stadium i kveld, klokken 20.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media