FRUSTRERT OG LEI: John Arne Riise tuslet av banen med nok et tap i går kveld.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRUSTRERT OG LEI: John Arne Riise tuslet av banen med nok et tap i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Siden jeg flyttet hjem, har jeg hatt det mye vondt

John Arne Riise etter hjemkomsten til Tippeligaen.

(Dagbladet): John Arne Riise ville ikke møte pressen etter Aalesunds tap mot Sarpsborg i går kveld - men nå uttaler 35-åringen seg via sin egen blogg der han uttrykker følelsene sine og snakker ut om det han opplever som en vond tid.

«Da jeg kom hjem fra en kort periode i India etter en lang karriere var min hemmelige drøm å spille i Ålesund sammen med brudern. Det var en vei å gå mye på grunn av Betsson-avtalen og alt det der, men hele meg kriblet da det var klart for å komme hjem igjen. Til hjembyen. Til den fine datteren min som konfirmerte seg forrige uke. Til brudern og familien. Til byen, supporterne og til laget der alt startet. Men siden jeg flyttet hjem, har jeg hatt det mye vondt. Selv om det eneste ønsket har vært å ha det gøy og bidra til at AaFK skulle gjøre det bra i norsk fotball. Det er ikke vanskeligere enn det», skriver Riise.

Aalesund-spilleren føler han har fått mye kritikk i løpet av de første 10 serierundene i Tippeligaen - og han mener det er blitt i overkant mye.

«Jeg har sjeldent dominert en fotballkamp eller vært en spiller som scorer masse eller har skapt haugevis av sjanser. Jeg har aldri vært en «Messi» på noen lag. Jeg har aldri dratt mange finter eller gjort ting på banen som gjør at jeg er den dominerende spilleren. Min jobb i Monaco, Liverpool, Roma, landslaget og overalt ellers har vært å være en spiller som løper, har maks innsats og et bra venstrebein. Jeg hadde aldri regnet med at det ville bli noe annerledes i Ålesund», skriver Riise.

Han fortsetter:

«Men det som gjør meg redd når jeg løper innpå banen er angsten for at dagen kommer hvor det ikke lenger er gøy å spille - det skremmer meg. I det siste har jeg lurt på om det er verdt å bli slaktet i media hver gang. Hva har jeg igjen for å fortsette? For selv om jeg vet jeg må tåle mer fokus enn mange andre, så går det en grense. Jeg skjønner godt at folk er lei av å se meg i media. Jeg er lei av å se det selv», skriver Riise, som avslutter med at han vil gi seg selv litt fred og vil stille opp mindre for pressen.

Sint lillebror Aalesund tapte 1-0 for Sarpsborg i går kveld, etter scoring av Anders Trondsen på overtid av første omgang. Dermed har Aalesund tapt seks av sju kamper med Riise på laget.

Etterpå var kaptein og lillebror Bjørn Helge Riise ikke nådig i sin kritikk av pressen. Han synes ikke noe om det ensidige fokuset på John Arne.

- Det har gått over til personhets og trakassering. Det er flaut og pinlig at mediene går etter én mann, sa han.

- Vi spillere har ingen problemer med å få kritikk. Men hver gang vi taper, legger mediene det på John Arne. Jeg har fått mange telefoner og tekstmeldinger fra folk jeg ikke kjenner. De synes det mediene driver med er pinlig.

Ondskapsfullt I går kveld delte Riise en lenke til Vær Varsom-plakaten på sin egen Facebook-side, etter at kona Louise Angelica hadde gjort det samme i et oppgjør med medienes fokus på ektemannen.

- Jeg er glad selv «mannen i gata» legger merke til denne ondskapsfulle heksejakten på John Arne. Nå har de dratt den altfor langt over en lengre periode, skrev Louise Angelica på Facebook.

Selv ville ikke John Arne uttale seg etter tapet. På henvendelsen fra Dagbladet svarte han kort og godt:

- Er du morsom?

På sosiale medier seinere på kvelden skrev han:

- Kjære «klikkhorer» (les: journalister). Dere lurer på hvorfor jeg ikke vil prate med dere. Det forteller meg mer om dere enn jeg trodde. Bloggen oppdateres i morgen (fredag). Er bare å ønske dere lykke til.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.