Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sidney Crosby hadde ikke scoret tidligere i OL. I finalen ble han helten.

Superstjernen avgjorde sin andre strake finale.

2-0: Sidney Crosby sender Canada opp i 2-0 i andre periode og gjorde oppgaven vanskelig for Sverige. Crosby sto fram som Canadas helt i finalen, etter å ha levert under pari i kampene fram til finalen. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Scanpix
2-0: Sidney Crosby sender Canada opp i 2-0 i andre periode og gjorde oppgaven vanskelig for Sverige. Crosby sto fram som Canadas helt i finalen, etter å ha levert under pari i kampene fram til finalen. Foto: Julio Cortez / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Canada - Sverige 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) 

Sverige gikk helt til topps i OL i Torino i 2006, og drømte om å gjøre det samme i Sotsji. Det skulle vise seg å bli en svært vanskelig oppgave for «Tre Kronor».

Canada hadde på sin side vunnet to av de siste tre lekene, og viste igjen hvilket mesterskapsland de er.

Canadas Sidney Crosby avgjorde finalen mot USA i 2010 med sin 3-2-scoring på overtid, og ble igjen en av de store heltene i dag.

Dårlig start Jonathan Toews ga Canada ledelsen i første periode. Jeff Carter slo inn fra høyre og Jonathan Toews dro seg inn foran Henrik Lundqvist og styrte inn scoringen mellom beina på den svenske stjernemålvakten.

Den tidlige scoringen ble en tøff oppoverbakke for Sverige, og det skulle bli enda tøffere for våre naboer i den andre perioden.

Med fire minutter igjen av andre periode viste superstjernen Sidney Crosby seg fram. Han utnyttet en feil fra Jonathan Ericsson, og lurte pucken inn i hjørnet via leggskinnet til den svenske målvakten.

- Det er jo førskolehockey av svenskene, sa TV 2-kommentator Morten Langli på direkten.

God målvakt Ekstra tungt var det for Lundqvist som lenge holdt Sverige inne i finalen. Men da lagkameratene slurvet, ble det vanskelig for målvakten å forhindre scoring.

Crosbys scoring gjorde oppgaven fra vanskellig til nesten umulig for Sverige, som først og fremst har satset på sine defensive kvaliteter i denne OL-turneringen.

Pittsburgh-stjernen sto uten scoring helt fram til finalen, men landslagskapteinen sto fram da oppgaven og scenen var som størst. Måten han dro av Henrik Lundqvist på var det pur klasse over.

- Vi er litt slurvete med pucken iblant, nå må vi bare trykke på for å score tre mål, sa Erik Karlsson før den siste perioden.

Svenskene kom ut til tredje periode med et håp om å hente inn canadierne, men midtveis ut i perioden satte Chris Kunitz inn scoringen som ødela siste rest av håp for «söta bror»:

Soloprestasjon
Pittsburgh-spilleren dro seg fri og løftet pucken høyt bak Henke Lundqvist, en herlig soloprestasjon.

Canada hadde sluppet inn bare tre mål på fem kamper fram til OL-finalen, og med 3-0-ledelse i finalen, så sier det seg selv at svenskenes håp ble redusert til et minimum.

Slik ebbet også OL-finalen ut til en overlegen seier til det Sidney Crosby og de canadiske laget - som nå har vunnet to OL-finaler på rad.

Det er bare å gratulere.

Hele Norges coronakart