Siem blir eliteserie-sjef i Sør-Afrika

Sier opp som direktør i Norsk Toppfotball.

Kjetil Siem har sagt opp sin stilling som direktør i Norsk Toppfotball (NTF) for å begynne som sjef i eliteserien (PSL) i Sør-Afrika.

Siem har jobbet ett år som direktør i NTF. I kraft av stillingen i PSL i Sør-Afrika er også intensjonen at Siem skal sitte i en ledergruppe inn mot fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Siem begynner i sin nye jobb 1. august.

- Dette var et tilbud det etter hvert ble umulig å si nei til. Jeg stortrives i NTF, og er veldig glad for samarbeidet med klubbene og styret, med styrelederen i spissen. Men jeg anser dette jobbtilbudet som en «once in a lifetime-greie». Jeg har vært i Sør-Afrika mange ganger de siste 14 årene, og har lenge hatt en drøm om å kunne ha et opphold i dette nesten unike landet, sier Siem i en pressemelding.
Utfordring
- Jeg skal lede ligaen i Sør-Afrika og forhåpentlig bidra til at det kan bli et flott VM, så det mangler ikke akkurat på utfordringer. Samtidig har de jeg har møtt gjort et usedvanlig godt inntrykk, og jeg har stor tro på at dette vil bli en lærerik periode.

Siem fikk tilbudet for 14 dager siden da han møtte styreformann for VM og PSL, Dr Irwin Koza.

- Vi har snakket i familien om at vi hadde lyst å prøve bo i Afrika en gang, men det ble plutselig veldig konkret. Vi måtte gå noen tunge runder i familien, men nå er alle innstilt på at vi flytter. Jeg gleder meg.


Fjær
- Først og fremst er dette en fjær i hatten til Kjetil, men det er også en anerkjennelse for norsk toppfotball som har rekruttert en leder på et slikt internasjonalt nivå. Det er synd at han slutter, men det er umulig å ikke respektere avgjørelsen hans, sier styreleder Olav Boksasp i NTF.

- Vi er veldig glad for å ha Kjetil på plass. Vi vet hva han gjorde i Vålerenga, og vi har sett arbeidet han har lagt ned i Norsk Toppfotball. Han har bakgrunn fra TV, internett og media generelt. Han har også stor fotballforståelse, og vet hvordan vi kan utvikle fotballproduktet, sier styreformann Irwin Koza i PSL.

(NTB)

UMULIG Å SI NEI: Kjetil Siem sier han ikke kunne avslå tilbudet om å bli sjef for eliteserien i Sør-Afrika. Han har sagt opp som direktør i Norsk Toppfotball. Foto: Erik Berglund/Dagbladet
UMULIG Å SI NEI: Kjetil Siem sier han ikke kunne avslå tilbudet om å bli sjef for eliteserien i Sør-Afrika. Han har sagt opp som direktør i Norsk Toppfotball. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer
Siem blir eliteserie-sjef i Sør-Afrika