Siem er nær ved å slutte

Kjetil Siem er svært nær å si opp jobben som Vålerenga-direktør. Han avviser at ryktene om uvennskap mellom om ham og Kjetil Rekdal er årsaken til at han er i tenkeboksen.

Lørdag feiret Vålerenga seriegullet med fakkeltog fra Sotahjørnet til Vålerenga Kirke. Der holdt Ardian Gashi en flammende appell til øredøvende jubel for fullsatte benker. Videre gikk ferden til Bristol Hotel der Vålerenga feiret både grundig og lenge.

Der visste allerede mange at en av de viktigste nøkkelpersonene i klubben, kanskje festet med gjengen for siste gang. Idyllen i Vålerenga er de siste dagene blitt rammet av Kjetil Siems sjokkmelding om at han er nær ved å hoppe av toppjobben. Om ikke akkurat panikken har spredd seg, har den interne uroen over nyheten preget både administrasjonen og deler av spillerstallen de siste dagene.

Sjøl ville Siem ikke si noe som helst da Dagbladet først konfronterte han med disse opplysningene.

-  Jeg har overhodet ingen kommentar, sier han.

Mollekleiv vet

Dette er en svært sjelden tilbakemelding å få fra Siem som så godt som alltid enten bekrefter eller avkrefter spørsmål han får fra pressen.

Derfor spurte vi videre, og leder av Vålerengas elitestyre, Sven Mollekleiv, letter på sløret.

-  Jeg kan bekrefte at både jeg og styrelederen i Vålerenga Fotball ASA er orientert av Siem om at han er i tenkeboksen. Han ønsker å finne ut hva han skal gjøre de kommende åra. Dette har vi tatt til etterretning. Vi lar ham tenke, og avventer hva han kommer fram til, sier Mollekleiv.

 SAMARBEIDET SLUTT?  Vålerenga-direktør Kjetil Siem og VIF-trener Kjetil Rekdal opplevde sammen at Vålerenga vant årets seriemesterskap. Nå vurderer direktøren å forlate Oslo-klubben. -  Jeg kan si at jeg tenker på om jeg skal fortsette, og at jeg tar beslutningen veldig snart, sier Siem til Dagbladet. Foto: Tor Richardsen/Scanpix
SAMARBEIDET SLUTT? Vålerenga-direktør Kjetil Siem og VIF-trener Kjetil Rekdal opplevde sammen at Vålerenga vant årets seriemesterskap. Nå vurderer direktøren å forlate Oslo-klubben. - Jeg kan si at jeg tenker på om jeg skal fortsette, og at jeg tar beslutningen veldig snart, sier Siem til Dagbladet. Foto: Tor Richardsen/Scanpix Vis mer

Mollekleiv er klinkende klar på at klubben fortsatt vil ha Siem som direktør.

-  Det er ingen tvil om han fortsatt er ønsket. Han gjør en strålende jobb for oss, sier Mollekleiv.

Siem kom inn i klubben til noe nært et konkursbo, men har bidratt til at klubben nå går med fine overskudd rundt ti millioner kroner. Samtidig har han vært en nøkkelperson ved nesten alle spillerovergangene som har fylt opp Vålerenga med - i norsk målestokk - fotballstjerner. Dette dobbeltarbeidet har vært svært krevende, og ført til at Siem i perioder har bodd på jobben.

En kulturbygger

-  Han har vært uhyre viktig i snuoperasjonen. Samtidig har han arbeidet for å bygge opp en god organisasjon der blant annet markedsavdelingen nå fungerer godt. Han har også fått på plass en kultur der folk jobber sammen. Flinke folk har blitt rekruttert og sånn sett har Kjetil bidratt til at klubben nå er mindre personavhengig enn for bare to-tre år siden, sier Mollekleiv.

Svarer denne uka

Med kommentarene fra Mollekleiv i bunn, forteller Siem litt mer.

-  Jeg vil helst ikke si så mye om dette. Det er en vanskelig sak, men jeg kan si at jeg tenker på om jeg skal fortsette, og at jeg tar beslutningen veldig snart.

I Oslo går det nå flere rykter om årsakene. Blant annet at Siem og Kjetil Rekdal er blitt uvenner og at samarbeidsklimaet derfor er ødelagt.

-  Det stemmer overhodet ikke. Vi har hatt våre diskusjoner opp gjennom åra. Det har også vært en av årsakene til at klubben har utviklet seg. Men jeg tror faktisk at forholdet mellom oss er bedre enn det noen gang har vært, sier Siem til Dagbladet.

-  Men hvorfor er du i tenkeboksen?

-  Sier jeg noe mer, så begynner jeg bare å vikle meg inn i flere kommentarer. Det har vært fantastisk å være med i disse åra, men dette er mer sammensatt enn som så.

-  Ligger det noe dramatisk til grunn?

-  Nei, dette er helt udramatisk. Blir det til at jeg takker av, så kommer jeg ikke til å gå på dagen.

Den tidligere pressemannen har neppe mangel på alternativer om han slutter. Han slutter på topp, har en fin tilvekst på CV-en og kan sikkert gå tilbake til TV 2 som trenger kompetanse foran den massive fotballsatsingen. Han kan sikkert også fortsette på samme side av gjerde som han sitter nå - i en annen klubb og kanskje i en mindre tidkrevende posisjon.

Bare ikke i i Lyn eller Lillestrøm...

• Din mening om Siem og VIF: Like viktig som Rekdal?