TILRETTELAGTE LØSNINGER:  Generalsekretær i Norges Fotballforbund vil sette seg ned med Guttorm Dilling og hans advokat for å finne tilrettelagte løsninger som begge parter kan leve med. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TILRETTELAGTE LØSNINGER: Generalsekretær i Norges Fotballforbund vil sette seg ned med Guttorm Dilling og hans advokat for å finne tilrettelagte løsninger som begge parter kan leve med. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Siem etter Dilling-nederlaget: - Må ta lærdom

Ønsker midlertidige avtaler i framtida.

(Dagbladet): Guttorm Dilling fikk i dag medhold i sitt søksmål mot Norges Fotballforbund.

Dilling som har vært ansatt siden 1983 i NFF, gikk til søksmål da han ble omplassert.

- Vi tar dommen til etterretning. Juridisk tapte vi på at det står en setning i hans tilleggskontrakt, som kobles til hans stilling rundt A-landslaget for menn. Der står det at han kan sitte i stillingen til han er 67 år. Det må vi ta lærdom av når vi bygger framtidige støtteapparat, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem.

- Men han ble ikke dømt tilbake i stillingen. Nå har vi tid på oss til å sette oss ned med Guttorm Dilling og hans advokat for å finne tilrettelagte løsninger som både Guttorm og vi kan leve med. Den jobben skal jeg ta meg av, ikke Per-Mathias, sier Siem.

- Brukte ett år Dilling ble tilkjent 75 000 i erstatning, men får likevel ikke gjeninntre som administrativ leder for herrelandslaget.

- Burde dere gjort noe annerledes?

- I og med at det skar seg mellom Guttorm Dilling og resten av støtteapparatet da det kom til nye retningslinjer, så mente vi at vi måtte ta dette grepet. Den setningen om 67 år lå der fra gammelt av, så den kunne ikke vi gjøre noe ved. Mange har sagt at vi burde brukt mer tid, at det gikk for fort. Men vi mener vi brukte ett år på denne prosessen, retten har lagt til grunn at vi brukte én måned.

Midlertdige avtaler Dilling-saken gjør at Siem & co. nå vil gjøre endringer når det kommer til fremtidige avtaler.

- Lærdommen blir at alle som følger våre landslag, må stå i midlertidige avtaler, slik at vi ikke kommer i en situasjon hvor folk fra tidligere regimer kan kreve å overleve i jobben selv om en ny landslagssjef kommer inn og vil gjøre sine endringer, fortsetter Siem.

- Hvordan blir det for deg som generalsekretær å forholde deg til arbeidstaker Guttorm Dilling i NFF etter dette?

- Det har vi sagt hele tida, både Guttorm og vi, at ikke blir noe problem.

- Etter flere år med negativ omtale hadde norsk fotball mer medvind i 2014. Så kommer denne saken, hva tror du den gjør med omdømmet?

- Det er tosidig. Det er aldri heldig å få en sak som dette. På den andre sida gir saken et innblikk i hva vi mener moderne fotball også handler om. Så får folk vurdere om støtteapparatet rundt et landslag skal bestå av personer som kan være der til de er 67, eller om det er landslagssjefen som skal ha myndighet til å tilrettelegge. Det er det denne saken handler om.