Siem hevder Ola By Rise gråt. - Bløff, svarer eks-keeperen

- Hersketeknikk.

IKKE IMPONERT: Ola By Rise tilbakeviser Kjetil Siems påstand om at den tidligere keeperen gråt da Southampton-overgangen glapp i 1989. Foto: Endre Vellene
IKKE IMPONERT: Ola By Rise tilbakeviser Kjetil Siems påstand om at den tidligere keeperen gråt da Southampton-overgangen glapp i 1989. Foto: Endre VelleneVis mer

(Dagbladet): I dag ble Ola By Rises bok «Ballens bane» lansert. Fotballtreneren og eks-keeperen skriver om sine opplevelser fra 40 år i fotballen. Ikke alt har vært smertefritt. For eksempel er det godt kjent at Rise ikke var fornøyd med Norges Fotballforbunds håndtering av landslagssjefbyttet i fjor høst.

Dagbladet omtalte Rises misnøye i går (Dagbladet Pluss). Da svarte Kjetil Siem på kritikken. I tillegg kommenterte generalsekretæren Rises bokopplysning fra den gang Siem var sportsjournalist i Aftenposten.

- Hersketeknisk bløff
I 1989 gikk Rise lenge og ventet på at formalitetene rundt en overgang til Southampton skulle gå i boks. Han fikk imidlertid ikke arbeidstillatelse, og det var det Siem som fortalte ham over telefon.

- Jeg fikk opplysningen fra arbeidsdepartementet i England. Det var ingen morsom nyhet å formidle til en proffdrømmende Ola. Han gråt, og jeg synes synd på ham, sa Siem til Dagbladet i går.

EKS-JOURNALIST: Kjetil Siem var mannen som i 1989 fortalte Ola By Rise at proffdrømmen brast. Foto: NTB Scanpix
EKS-JOURNALIST: Kjetil Siem var mannen som i 1989 fortalte Ola By Rise at proffdrømmen brast. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ola By Rise besvarer de påstandene slik:

- For det første: Jeg trodde ikke på ham. Jeg tenkte det ikke var mulig. Jeg var bare irritert. Og for det andre: Jeg sparer min gråt til helt andre sammenhenger, sier treneren og eks-keeperen til Dagbladet.

- Så det han sier der, er en bløff. Det er en hersketeknisk bløff, og den handlingen er jeg ikke veldig imponert over.

Da Dagbladet møtte selvbiografen i Gyldendals lokaler i dag, understreket Rise at han ikke har noe imot personen Kjetil Siem.

- Siem har masse positive sider. Jeg prøver å være nøye på å skille mellom sak og person. Men det var et par ting jeg var uenig i, og det skriver jeg om i boka.

Greit om Drillo ble sparket
Byttet fra Drillo til Høgmo skjedde 27. september i fjor. Ola By Rise mener det kan ha vært et riktig grep, hvis bare prosessen hadde vært bedre.

- Ja, jeg synes det hadde vært veldig fair. Sånn er det i profesjonell fotball. Får du ikke resultater, kan du bli byttet ut. Det hadde vært greit om de kalte inn Drillo og sa: «Vet du, dette oppleves kanskje litt uverdig, men nå skifter vi deg ut. Du blir avskjediget». I stedet prøver de å framstille det som om han gikk frivillig, sier Rise, og legger til:

- Jeg mener det er helt greit å få sparken. Det er ingen fotballtrener i den moderne verden som tar det å få sparken personlig. Det er en del av gamet.