Kjetil Siem langer ut mot fotballmagasinet Josimar, som fnyser av Siems utspill.

Siem raser etter påstander om skittent spill og hestehandel: - Trist og leit

Josimar hevder at Kjetil Siem har bidratt aktivt til en skitten avtale som skal gi Norden Fotball-EM i enten 2024 eller 2028. Det får Siem til å reagere med sinne og fortvilelse.

REAGERER KRAFTIG: Kjetil Siem fortviler over Josimars påstånder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REAGERER KRAFTIG: Kjetil Siem fortviler over Josimars påstånder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

(Dagbladet): Fotballmagasinet Josimar kommer med sterke anklager mot blant annet Kjetil Siem, forhenværende NFF-generalsekretær og nåværende strategisk rådgiver i FIFA for president Gianni Infantino, i siste utgave.

Magasinet hevder at den nordiske kvartetten Norge, Sverige, Danmark og Finland er lovet fotball-EM i enten i 2024 eller 2028 om de støtter slovenske Aleksander Ceferin som ny president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Det blir av Josimar beskrevet som et skittent spill og en hestehandel.

Påstandene får Siem til å rase.

- Jeg vil egentlig ikke uttale meg siden jeg ikke jobber i NFF lenger, men motivasjonen for NFF og Norden var å få inn noen som forfekter demokratiske verdier. Både Michael van Prag og Aleksander Ceferin står for dette, men van Prag kunne kun sitte i to år. Derfor ble Ceferin det beste alternativet, på grunn av ønsket kontinuitet og angsiktighet, sier Kjetil Siem til Dagbladet.

- Påstandene om at det er en hestehandel der Norden er sikret å få arrangere EM, er helt håpløse. Hvordan skal det gå an? En nyvalgt president kan jo verken love eller bestemme dette. Jeg var ikke i alle møtene, men det henger rett og slett ikke på greip, mener 55-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer