Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siem reiste for en halv million i 2015

- Høyt nivå på regningene, sier fotballpresidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Fotballforbund (NFF) offentliggjorde torsdag at generalsekretær Kjetil Siem reiste for i underkant av en halv million i 2015. Fotballpresidenten beskriver tallet som høyt.

Fotballforbundet skriver torsdag at det vil ta initiativ til å få større åpenhet i idretten. Forbundet la i den forbindelse ut en oversikt over generalsekretærens reisekostnader i 2015, disse beløp seg til totalt 494.016 kroner.

- Det er et høyt nivå på regningene til Siem, sier fotballpresident Terje Svendsen til NRK.

- Det er viktig med åpenhet. Det er jo det jeg gikk til valg på, svarer Svendsen på spørsmål om hvorfor Siems reiseutgifter nå har blitt lagt ut.

Siem har blant annet brukt 244.854 kroner på flyreiser, 84.387 kroner på hotellopphold og 24.616 kroner på taxi. Gjennomsnittlig pris per flyreise har vært 5.800 kroner, ifølge fotballforbundets egen oversikt.

- Idretten er ikke underlagt offentlighetsloven, men vi ser behovet for å vise større åpenhet, skriver NFF om reiseutgiftene på sitt nettsted.

Ifølge VG har det nye forbundsstyret ikke undersøkt detaljene i Siems reiseregninger.

- Det var mer en totalgjennomgang. Vi har ikke vært mye inne på enkeltposter, sier Terje Svendsen til avisen.

- Det var et høyt reisenivå i fjor, men det var et spesielt år med jobbing på den internasjonale arenaen, både med UEFA og FIFA. Det har vært kostnadskrevende, legger han til.

Siem har ikke besvart NTBs henvendelser i saken torsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart