NY JOBB:  Kjetil Siem skal begynne å jobbe for FIFA-president Gianni Infantino. Foto: FIFA
NY JOBB: Kjetil Siem skal begynne å jobbe for FIFA-president Gianni Infantino. Foto: FIFAVis mer

Siem slutter i NFF og skal jobbe for FIFA-presidenten

Melder fotballforbundet i en pressemelding.

(Dagbladet): Kjetil Siem (56) slutter som generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF) og skal begynne i en ny stilling i FIFA. Det bekrefter fotballforbundet i en pressemelding.

- Siem blir en av president Gianni Infantinos nærmeste medarbeidere, heter det i pressemeldingen.

Videre står det:

- Generalsekretær Kjetil Siem har meddelt forbundsstyret at han slutter i NFF og flytter til Zürich for å bli en sentral del i den nye FIFA-presidentens arbeid med oppbyggingen av «nye FIFA».

Fotballpresident Terje Svendsen mener bytte av jobb er en fjær i hatten:
 
- Det er en stor anerkjennelse for norsk fotball at vår generalsekretær blir hentet til FIFA. Kjetil Siem etterlater seg en solid organisasjon med en finansiell kraft til å styrke fotballaktiviteten både i topp og bredde. På vegne av forbundsstyret vil jeg takke ham for hans bidrag til norsk fotball. Nå starter vi jobben med å finne hans etterfølger, sier Svendsen til fotball.no.

Fire år i jobben Siem begynte som generalsekretær i fotballforbundet 1. januar 2012. Han har tidligere vært journalist i Aftenposten og TV 2, direktør i Vålerenga Fotball og administrerende direktør i Premier Soccer League i Sør-Afrika.

Siem ble presentert for de ansatte i FIFA i Zürich i ettermiddag.
 
- Jeg er veldig glad for å ha Kjetil Siem med om bord i FIFA. Han har internasjonal erfaring og har vist de type kvaliteter jeg trenger rundt meg i arbeidet med å reformere FIFA, sier president Gianni Infantino til fotball.no.

Kritikk Siem har den siste tida fått kritikk for ikke å ville vise reiseregninger, og at lønna som generalskretær har vært for høy. Som svar på dette mener han at nyansene ikke har kommet godt nok fram.

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er et stort privilegium å bli vist denne tilliten av den nyvalgte FIFA-presidenten og med de svært spennende utfordringene organisasjonen nå står overfor, sier Siem i pressemeldingen.

Når han begynner i FIFA, blir trolig avgjort på et møte i forbundsstyret 1. juni.

Har gått fort Siem forteller at han fikk tilbudet nylig og at de siste dagene har gått fort:

- Vi har hatt mye kontakt de siste åtte månedene, og dagen etter at han ble valgt, sa han noe som kunne tolkes som at han likte det jeg sto for og hadde gjort under hans kampanje. Jeg er overrasket, men mer stolt og ydmyk for det han nå vil ha meg med på.

Siem forteller at hans jobb ikke vil bli spesielt synlig utad, men innad.

- Jeg kommer til å jobbe tett med Infantino og generalsekretæren. Men jeg vil ikke fronte noe av dette arbeidet eller beslutningene utad, påpeker han.

Dagbladet oppdaterer saken

FIFA-PRESIDENT:  Gianni Infantino. Foto: NTB Scanpix
FIFA-PRESIDENT: Gianni Infantino. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.