Siem slutter i Vålerenga

Stolt og trist.

(Dagbladet.no): Seriemester Vålerenga mister sin direktør, Kjetil Siem.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside i formiddag. Der har Siem lagt ut et avskjedsbrev til alle i VIF-familien.

VIF-direktøren skriver at han gir seg i VIF med tungt hjerte, men at han føler både klubben og han trenger en pause fra hverandre.

Sølv i fjor, gull i år

Samtidig ser han bakover med stor glede.

- I de årene jeg har sittet ved roret i Vålerenga har jeg vært helt utrolig heldig å få vært med på en eventyrhistorie ikke bare i norsk fotball, men i norsk idrett. Vi har sammen klart å snu gigantiske underskudd og dårlig samarbeid, til solid drift, solide overskudd, og utsøkt samarbeid mellom alle parter. Det hele ble kronet med sølv i fjor og gull i år, skriver den avtroppende VIF-sjefen.

Siem er stolt av Vålerenga, og kommer med et løfte til Klanen.

- Og om ikke lenge spiller Vålerenga på ny hjemmebane. Det skal jeg sørge for....

Styreleder beklager

REDDET PLASSEN: På tre år har VIF gått fra nedrykkskamp til sølv og gull. Her gråter Kjetil Siem og Kjetil Rekdal sammen etter seieren mot Sandefjord i 2003 Foto: Scanpix
REDDET PLASSEN: På tre år har VIF gått fra nedrykkskamp til sølv og gull. Her gråter Kjetil Siem og Kjetil Rekdal sammen etter seieren mot Sandefjord i 2003 Foto: Scanpix Vis mer

VIF-styreleder Svein Mollekleiv ler høyt når Dagbladet.no forteller han om Siems siste løfte.

- Lover han det? Det er fint det. Akkurat det prosjektet er viktig for oss, sier Mollekleiv.

Styrelederen forteller at Siem blir i jobben inntil VIF har fått på plass en erstatter.

- Vi respekterer Kjetils avgjørelse og han vet at han var ønsket videre hos oss, sier styrelederen som ikke kan gi noen tidsramme for når en ny direktør er på plass.

- Det fine er at han ikke slutter på dagen, han sitter til vi har det godt i gjenge, sier Mollekleiv til Dagbladet.no.

Avskjeden kommer ikke som noen bombe. Dagbladet skrev allerede for ni dager siden at Siem var nær ved å slutte i VIF. Den tidligere TV 2- journalisten tror ikke han er uerstattelig i klubben.

Og holder døra på gløtt for at han kommer tilbake.

- Fire år har godt av en pause. Fremtiden vil vise om jeg kommer tilbake til Vålerenga i en eller annen rolle noengang, sier Siem. 

Les hele Siems avskjedsbrev på VIFs hjemmeside

• Gi din kommentar: Hvor vanskelig blir det å erstatte Siem for VIF?

LØFTE: Her viser Siem fram planene for Enga Amfi på Sørenga. Den avtroppende VIF-direktøren er sikker på at klubben skaffer seg et nytt stadion.
BEKLAGER AVGANGEN: VIF-styreleder Sven Mollekleiv sier til Dagbladet.no at Kjetil Siem fortsetter til klubben har en ny direktør.