Siem utelukker å bli fotballpresident

- Må ta et oppgjør med oss selv.

UTELUKKER NORGE-RETUR Kjetil Siem er av flere nevnt som en mulig kandidat som fotballpresident etter Sondre Kåfjord. Selv ønsker Siem å forlenge oppholdet i Sør Afrika. Foto: Dagbladet
UTELUKKER NORGE-RETUR Kjetil Siem er av flere nevnt som en mulig kandidat som fotballpresident etter Sondre Kåfjord. Selv ønsker Siem å forlenge oppholdet i Sør Afrika. Foto: DagbladetVis mer

||| (Dagbladet.no): Fremtiden til fotballpresident Sondre Kåfjord synes svært usikker.

I en tid hvor norsk fotball leter etter tydelige og handelkraftige ledere er det spesielt et navn som ofte blir nevnt: Kjetil Siem.

Selv utelukker direktøren for Sør Afrikas øverste liga at det er aktuelt å vende hjem for å bli øverste leder i Norges Fotballforbund.

- Jeg passer nok ikke inn i norsk fotball nå. Jeg er altfor utålmodig og vil gjøre ting annerledes enn hva som gjøres, sier Siem til TV2.

- Mangler entusiasme
Men om han ikke vil hjem for selv å bidra til løftet an norsk fotball, har han klare meninger om hva som bør gjøres.

- Vi må ta et oppgjør med oss selv, og finne ut hva vi vil og hva det koster. Nå synes jeg det mangler en norsk modell og det mangler entusiasme, sier Siem.

Siem startet på jobben i sør Afrika i 2007 og har kontrakt som varer til og med neste års VM-sluttspill. Selv vil han gjerne forlenge oppholdet i Afrikas sydligste land.

- Jeg har en opsjon på å forlenge med to år, men deler av familen ønsker ikke fortsette her. Hadde jeg hatt familien med meg så hadde jeg signert på dagen, sier fotballdirektøren.

Siem har tidligere vært direktør både i Vålerenga og i Norsk Toppfotball.

VIL IKKE BLI IKKE ARVTAGER: Sondre kåfjord og Kjetil Siem fra perioden hvor sistnevnte var direkør i Norsk Toppfotball.
Foto: Kjell  Herskedal / SCANPIX
VIL IKKE BLI IKKE ARVTAGER: Sondre kåfjord og Kjetil Siem fra perioden hvor sistnevnte var direkør i Norsk Toppfotball. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX Vis mer