Siem var uønsket som fotballsjef

Topp-politikere ville ha sørafrikaner.

Det gikk flere uker før Kjetil Siem fikk arbeidstillatelse i Sør-Afrika. De politiske protestene mot ansettelsen av ham var svært sterke.

Aftenposten forteller historien om 46 år gamle Siem som virkelig måtte kjempe for å starte i jobben som sjef for fotballigaen i landet (Premier soccer League).

- Det var bremsing fra høyt politisk hold som mente at en innfødt sørafrikaner, og ikke en nordmann, burde ha denne jobben. Det var flere som mente at «nå som vi har fått fotball-VM (2010), så skal en sørafrikaner ha stillingen». Det ble uttalt offentlig flere ganger i prosessen, forteller den tidligere Vålerenga- og Norsk toppfotballdirektøren til Aftenposten.

Siem skulle begynne i sin nye jobb 1. august, men de første fem ukene måtte han jobbe hjemmefra på grunn av at han ikke fikk arbeidstillatelse.

Siem skal ha jobben i Sør-Afrika til etter at VM i 2010 er over, og det er allerede klart at en sørafrikaner kommer til å erstatte ham. To kandidater er allerede ansatt og skal læres opp av nordmannen de kommende årene, skriver Aftenposten.

(NTB)

MØTTE MOTBØR: Kjetil Siem. Foto: SCANPIX
MØTTE MOTBØR: Kjetil Siem. Foto: SCANPIX Vis mer