Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug:

- Sier at jeg har lagt opp

Petter Northug om framtida, skirenn og hussalg.

POPULÆR: Petter Northug med mange frammøtte i Førde. Barn og unge fikk være med på ei økt med skihelten. Foto: Stig Roger Eide
POPULÆR: Petter Northug med mange frammøtte i Førde. Barn og unge fikk være med på ei økt med skihelten. Foto: Stig Roger Eide Vis mer

FØRDE (Dagbladet: - Jeg ser på dette akkurat på samme måte som om det var et skiløp, smiler Petter Northug.

Nå står han midt oppe i både hussalg og rettssak, men flytter blikket framover mot lansering av nye merkevarer.

- Jeg er sikker på at dette blir bra. Vi ser at brille-kolleksjonen min har blitt svært godt mottatt. Til høsten vil vi lansere tekstil-delen, sier Northug til Dagbladet.

PENSJONERT: Niklas Dyrhaug er ikke spesielt imponert over formen Petter Northug viste da han deltok i Marcialonga. Video: @kameramainnen/@jantelov1. Reporter/video: Kristoffer Løkås og Øyvind Godø/Dagbladet Vis mer

At den tidligere skikongen med 20 OL- og VM-medaljer for Norge har hektiske dager, er det ingen tvil om. På mandag var han i rettssalen i Oslo tinghus som vitne etter at Aylar Lie hadde saksøkt bokforlaget Strawberry i samband med Northugs biografi «Min historie».

På tirsdag var han i Førde i forbindelse med et Sport1-arrangement der han var trekkplaster under et barneløp og show i butikken. Med flere hundre frammøtte.

- Det er tydelig at fortsatt er det mange som husker meg som skiløper. Og når jeg tenker etter, så kan det jo hende at jeg var med på å gjøre langrennssporten populær igjen da jeg var aktiv. Og det hadde kanskje ikke bare med å gjøre at jeg vant noen skirenn. Det kan jo hende at måten jeg var på som person også kan ha hatt betydning, reflekterer Northug overfor Dagbladet sin utsendte som møter han i Sunnfjord.

FOLKSOMT: Petter Northug på scenen foran mange skuelystne. Foto: Stig Roger Eide
FOLKSOMT: Petter Northug på scenen foran mange skuelystne. Foto: Stig Roger Eide Vis mer

Fullt hus

- Det er utrolig flott at så mange dukker opp her på en tirsdagskveld. Men kanskje de heller burde ha vært i skiløypa. For skal du bli god som skiløper må du leike masse som ung, og trene meir når du blir gammel nok, smiler Northug i kjent stil før han tar en joggerunde med et femtitall unge løpere som har fått anledning til å være med på den første økta.

- Vi har hatt utrolig mange som ville være med på dette, men vi satte et tak på 50 løpere. Vi kunne sikkert ha hatt over det doble, sier Roger Aase hos Sport1 Førde og ser horden av unge løpere storme gjennom sentrum av Førde i ettermiddagsrushet.

JOBB: Northug sammen med ivrige barn. Foto: Stig Roger Eide
JOBB: Northug sammen med ivrige barn. Foto: Stig Roger Eide Vis mer

Aktiv igjen

Og det er tydelig at Northug selv stortrives i selskapet. De siste ukene har han nemlig figurert på resultatlistene som aktiv både i Marcialonga og på stafetten i NM.

- Noe av det viktigste med tanke på at vi skal lansere en tekstil-kolleksjon til høsten, er at vi tar på alvor de tilbakemeldingene vi får fra de aktive. Jeg elsker å være i langrennsmiljøet og få direkte tilbakemeldinger. Det må til hvis vi skal lykkes med de nye produktene våre, sier Northug som for tida har lansert briller og hansker.

- Vi ser at brillene har blitt svært godt mottatt. Nå handler det om å holde merkevaren kjent til vi får gjennomført lanseringen i høst, sier Northug og legger ikke skjul på at han fremdeles holder seg aktiv.

- Jeg bruker å si at jeg har lagt opp, men at jeg går skiløp. Jeg har alltid elsket å trene, og har dessuten blitt mer bevisst på hva jeg putter i meg. Men tiden er nok over med tanke på topp-plasseringer, ler Northug som akkurat fylte 34 år.

Kanskje Birken

- Nå skal jeg gå Jizerska i Tsjekkia kommende helg, og det er planlagt at jeg skal delta i Engadin i Sveits i mars måned. Dessuten har jeg så smått sysla med tanken på å gå Birken i år, sier Northug som har gått dette legendariske skirennet mellom Rena og Lillehammer bare en gang tidligere.

Det var i 2018, og da gikk Northug i mål nesten 25 minutt bak vinneren.

- Aldri sikkert at jeg kan prestere bedre enn det. Men det hadde vært moro å gå Birken en gang til, sier Northug som i tiden framover må jobbe både med hussalg og jobb som TV2-kommentator.

- I tiden framover blir det mye Oslo på meg, og da er det unødvendig å ha et eget hus i Trondheim. For skal jeg først til Trøndelag, så er det mer aktuelt for meg å reise hjem til Mosvika. Og ut fra interessen så tar det nok ikke lang tid før huset i Trondheim er solgt, sier Northug om framtidsperspektivet sitt.

Og som samtidig ser på frammøtet i Førde at han fortsatt er populær.

- Her er det jo mange som stiller opp på en tirsdagskveld, og som aldri har sett meg gå et skirenn. Så her må det sikkert ha vært noen foreldre som har fortalt ungene ei skrøne. Eller, ler Northug i kjent stil og går i gang med autografskrivingen.