- Sier det bare for å være plagsom

Calle Halfvarsson om Petter Northugs «innrømmelse» under ski-VM.

HYSJ, SVERIGE: Petter Northug og Calle Halfvarsson under VM-stafetten i Falun i 2015, da Norge slo Sverige. Foto: Fredrik von Erichsen/dpa/NTB
HYSJ, SVERIGE: Petter Northug og Calle Halfvarsson under VM-stafetten i Falun i 2015, da Norge slo Sverige. Foto: Fredrik von Erichsen/dpa/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Petter Northug (37) og svenske Calle Halfvarsson (33) var erkerivaler - både på og utenfor skisporet - da førstnevnte var aktiv.

Northug døpte blant annet Halfvarsson til «Kalle Klovn» (karakteren i en britisk dokkefilmserie for barn) i et intervju med Dagbladet - i kjølvannet av at svensken påsto at han hadde bedre kapasitet enn Northug og Martin Johnsrud Sundby.

Even Northug reagerer på Ansgar Evensens manøver: - Unødvendig!. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

- Det stemmer sikkert. Men hvis jeg hadde mislyktes så til de grader i karrieren min som Kalle Klovn, hadde jeg holdt kjeft til jeg vant noe, sa Northug til Dagbladet under et intervju i 2017.

Det var bare et av mange stikk Northug kom med, i ei tid da både norske og svenske utøvere var med på å piske opp stemningen mellom nabolandene før det skulle avgjøres i skisporet.

Under ski-VM i Planica innrømmet Northug overfor den svenske avisa Expressen at han har kjent litt på at han var den største pådriveren for å kritisere Halfvarsson offentlig.

- Ja, selvsagt har jeg det. Vi var jo fiender som aktive - da hilste jeg ikke engang på ham. Han var en av mine rivaler, så jeg ville jo gi Calle et dårlig stempel i Norge. Og da fikk jeg også folket med meg, sa Northug.

- Så ja, selvsagt er det min feil at Calle har fått mye dritt. Iallfall delvis. Men samtidig … bare på grunn av det så har jeg vel også gjort Calle litt kjent? At takket være det så prater folk mye om Calle. Så er han jo veldig frittalende selv også, så da må man regne med å få noen kommentarer, sa Northug videre etter litt betenkningstid.

Dagbladet møter Halfvarsson etter sprint-exiten i kvartfinalen i Drammen tirsdag. Han kjøper ikke at Northug angrer på noe av det han sa om ham.

- Nei, det sier han bare for å være plagsom. Jeg vet hvordan han funker. Det trenger han absolutt ikke be om unnskyldning for, han hadde rett, sier Halfvarsson til Dagbladet.

- Tror du han mener det da?

- Nei.

- Det er bare et spill for galleriet, sier Halfvarsson videre med latter i stemmen.

Halfvarsson har tidligere uttalt at Northug visste at han tålte å få stadige stikk. Duoen møttes under helt andre omstendigheter under innspillingen av TV 2s «Landskampen» i 2019 og har i seinere tid blitt mer som venner.

Sindre Bjørnestad Skar ble et av ofrene for en massevelt under sprinten i Drammen. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV-sporten, NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer