Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sier fra seg all bonus

Spillerne i Vålerenga har sagt fra seg all bonus for høstens cup og europacup. De gjør det for å sikre arbeidsplassene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor fikk VIF-spillerne rett i underkant av en million på deling for å vinne cupfinalen, og med deltakelse i UEFA-cupen mot attraktive motstandere ville bonusutgigftene trolig rundet over en million kroner. Dette valgte altså spillerne å takke nei til.

Sikre jobben

- Forslaget sklei rett gjennom i spillergruppa. Det var liten diskusjon, sier Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi til Dagbladet.

Årsaken til «solidaritetsalternativet» i Vålerenga er enkel.

- Det er tøffe tider i alle fotballklubber om dagen. Det er lønnskutt flere steder. Og vi ønsker å bidra til at det ikke skjer hos oss. Ved å gjøre dette så er vi med på å bidra til å sikre våre egne arbeidsplasser, sier Hovi.

Klubben henger fortsatt med i cupen og spiller kvartfinale mot Skeid på onsdag. Og de er uansett garantert å spille en dobbeltkamp i UEFA-cupen. Det i seg selv er altså motivasjon nok for VIF-spillerne.

- Vi kunne selvsagt ha stått hardt på krava våre, men vi er villige til å gjøre vårt for at Vålerenga skal kunne tjene penger og komme litt ovenpå hvis vi er heldige å gjøre det bra i de to turneringene.

- Klem

Til og med lønns- og kontraktsløse Lars Bohinen gikk med på å si fra seg bonusen.

- He, he, han har mer enn nok fra før. Det er ikke synd på ham. Han kan jo ikke kreve bonus etter bare å ha spilt én kamp, flirer Hovi.

Vålerenga-direktør Kjetil Siem hadde stålsatt seg på harde forhandlinger med spillerutvalget.

- Så kommer bare gutta inn døra og sier at de sier fra seg alt. Det var en stor positiv overraskelse. Jeg fikk lyst til å gi dem en klem da jeg hørte det. Jeg ble tatt skikkelig på senga, sier Siem til Dagbladet.

Responsen på torsdagens styremøte var like overveldene.

- Hele styret applauderte. Det er et utrolig sterkt signal spillerne kommer med, og det vitner om at de forstår alvoret i den situasjonen fotballen i Norge har kommet opp i.

- Er dette et eksempel til etterfølgelse i andre klubber?

- Vi som styrer Vålerenga styrer med vårt. Det blir feil for meg å gi andre spillere råd siden jeg ikke kjenner forholdene i alle klubber. Vi verdsetter i alle fall det spillerne har gjort her, sier Siem.

NEI TIL BONUS: Kaptein Tom Henning Hovi og VIF-spillerne delte i underkant av en million kroner i bonus for cupgullet i fjor. Ved eventuell ny pokal i år har VIF-spillerne frasagt seg bonus, for å sikre egne arbeidsplasser.