- Sier ikke nei en gang til

BODØ (Dagbladet): Det vakte oppsikt da Bengt Sæternes nektet å spille b-preget landskamp mot Danmark. Nils Johan Semb slipper garantert å få et nytt nei om han ringer igjen. Neste landskamp, mot Island om nøyaktig én måned, spilles nemlig i Glimt-spissens lekegrind Aspmyra.

Mål: 1- 0 Bengt Sæternes (55),

2- 0 Bengt Sæternes (62),

3- 0 Haldor Halvorsen (86),

4- 0 Stig Johansen (90)

BB: Bengt

Sæternes,

Bodø/Glimt

Det er b-pregede landskamper Sæternes ikke liker. I går kveld leverte han følgende søknad i forhold til den toppede Island-troppen: To hodestøt i mål, raske rykk og gode skuddforsøk med begge føtter.

- Jeg skal være på Aspmyra onsdag 22. mai. Men det blir nok på tribunen. Jeg kan ikke tenke meg til at Semb tar meg ut, sier Sæternes.

Trener-ros

Det kan tenkes at 27-åringen fra Egersund tar feil. Nils Johan Semb er tvunget til å tenke utradisjonelt etter svenskekampen (0- 0) sist. Og Glimt-trener Øystein Gåre er langt fra den eneste som mener Sæternes er Tippeligaens kanskje beste spiss:

Det mener Nils Arne Eggen, som ikke fikk tilslaget fordi Glimt krevde 12 millioner kroner av Rosenborg. Og Benny Lennartsson, som har sagt at med Sæternes på laget ville Viking vunnet Tippeligaen.

Dessuten kan det jo tenkes at Semb vil fri til publikum i nord ved å ta ut gul(l)gutten...

Solskjær

Selv føler Bengt Sæternes at hans nei i vinter ble feiltolket:

- Glimt skulle til La Manga og spille kamp mandag og fredag. Landskampen i Danmark gikk onsdag. Trener Gåre sa fra til Semb at jeg ikke var aktuell, sier Sæternes.

På generelt grunnlag har han imidlertid gitt beskjed om hva han synes om slike kamper. I januar i fjor reiste han halve kloden rundt for å spille 20 minutter mot Hongkong. Det likte han dårlig.

- Men nå sier du ja?

- Selvfølgelig. Men det er utopisk å tro at Semb tar meg ut. Han må bruke de beste.

- Hvem er de beste?

- Solskjær.

- Flere?

- Vet ikke.

- Er Flo bedre?

- Vet ikke. Nei, dette vil jeg ikke snakke om, sier den fåmælte spissen.

Mål nr 50 og 51

Så vidt i gang med sin femte sesong laget han i går tippeligamål nr 50 og 51 for Glimt. Skade- og sykdomsfri ville han trolig hatt nærmere 100. I fjor tok det elleve serierunder før han tegnet seg.

I år er alt snudd på hodet - både for Sæternes og Glimt. Gultrøyene har gjort sin beste åpning i Tippeligaen etter comebacket i 1993. Og i neste kamp kommer Stabæk til Aspmyra...

- Vi har tatt like mange poeng som på hele vårsesongen i fjor, smiler André Hanssen.

Veteranen Runar Berg - god i sin første hjemmekamp for Glimt på flere år - demper forventningene etter 1- 1 mot Vålerenga og 4- 0 mot Bryne:

- Vi har en sårbar spillerstall med mange ferske spillere. Kort og skader kan ødelegge. Det er viktigere for oss å få en god sesongstart.

JUBLER PÅ ASPMYRA: Bengt Sæternes (to fra høyre), som her jubler etter headingen som ga Glimt 1- 0 over Bryne, blir trolig solgt fra Glimt i løpet av sommeren. Hvis ikke går han gratis fra klubben ved sesongslutt. - Drømmen er å spille for en av de absolutte toppklubbene i Frankrike - det er det samme hvilken, røper Bengt. Glimt-spillerne ytterst i bildet er Håvard Halvorsen (t.v.) og Cato Hansen. Illsinte Bryne-spillere som vil ha angrep på keeper, er fra venstre Johan Paulsson, Dejan Pavlovic og Marek Lemsalu.