Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ståle Solbakken møter NFF til uka:

Sier ja eller nei til Norge før 26. januar

26. januar reiser Ståle Solbakken til Dubai med FC København. Før det har han bestemt seg om han vil trene Norge eller ikke.

NORGE ELLER FC KØBENHAVN: Til uka skal Ståle Solbakken i møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Når han reiser til Dubai med FCK i slutten av måneden vil han helt sikkert ha bestemt seg. Og det er ingen andre alternativer til FCK enn Norge, det er Solbakken klar på. Resten er opp til lønna og mavefølelsen. Foto: Morten Pedersen
NORGE ELLER FC KØBENHAVN: Til uka skal Ståle Solbakken i møte med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Når han reiser til Dubai med FCK i slutten av måneden vil han helt sikkert ha bestemt seg. Og det er ingen andre alternativer til FCK enn Norge, det er Solbakken klar på. Resten er opp til lønna og mavefølelsen. Foto: Morten Pedersen Vis mer

SPØRSMÅLET HAR ALDRI vært om Ståle Solbakken skulle få tilbud om jobben som Norges neste landslagstrener. Som NFFs soleklare førstevalg siden før Per-Mathias Høgmo hadde tapt 2-1 i Praha har det eneste spørsmålet tilknyttet problemstillingen vært om han sier ja eller nei. Og til uka begynner forhandlingene som i løpet av et par uker vil lede til en konklusjon.

Sier Ståle Solbakken ja vil resten handle om når han tiltrer i ett hundre prosent stilling.

Sier han nei vil Bob Bradley rykke fram i køen.

STÅLE SOLBAKKEN HAR tilbragt jul og nyttår på Mauritius i det indiske hav, hatt familiesamtalene han varslet da vi snakket sammen i desember og er klar til å møte toppfotballsjef Nils Johan Semb for samtaler om Norge-jobben. Det skjer over helga. FCK-treneren bekrefter overfor Dagbladet at et første møte vil finne sted og at han går til samtalene med et åpent sinn. Og det er bare to alternativer som gjelder - Norge eller FC København.

Hvor han lander er det imidlertid umulig å spå.

Verken Solbakken eller familien har per dato konkludert ett hundre prosent.

TORSDAG 12. JANUAR samles FC København til årets første trening. Da må det første innledende møtet mellom Semb og Solbakken være unnagjort. Og etter det jeg forstår ligger det så langt ikke noe konkret tilbud på bordet slik VG var ute med i morgentimene, en nyhet som fikk alle medier til å henge seg på.

Det man er enige om er møtet.

STÅLE SOLBAKKEN HAR vært Norges Fotballforbunds soleklare førstevalg gjennom hele høsten. 13. november - tre dager før Høgmo fikk sparken - avslørte denne spalten at Nils Johan Semb hadde vært i København og snakket med Ståle Solbakken en uke før Høgmos skjebnekamp i Praha (Tsjekkia-Norge 2-1):

NESTE TREKK VAR å få oprerasjon Solbakken på skinner. Det skjedde bare et par timer etter Høgmos offisielle avskjed 16. november.

SIDEN DEN DATOEN har saken, ut over noen tekstmeldinger mellom Solbakken og Semb i jula, mer eller mindre ligget på været. Fram til 10. desember fordi Solbaken ville ha ett hundre prosent fokus på avslutningen av FCKs fantastiske høstsesong. Etter det fordi Semb hadde mer enn nok med å avslutte intervjurunden, ansette og presentere fotballjentenes nye landslagstrener 19. desember. Og siden Solbakken skulle til varmere strøk ble partene enige om å vente til det ny året.

Der er vi nå.

Når alvoret begynner til uka vil resten handle om lønn, oppsider, nedsider og Ståle Solbakens helt avgjørende mavefølelse.

SIST SOLBAKKEN SKREV under for Norge (2011) var lønna han ble tilbudt og takket ja til fra 2012 3,8 millioner kroner i året. Den må ikke bare oppjusteres etter lønnsøkingen generelt. Den må økes med mellom 1,5 og to millioner kroner. For selv om Ståle Solbakken sier penger ikke er viktig vil en lønn på under halvparten av det en ny kontrakt med FCK vil kunne gi (tjener rundt ni millioner norske kroner med bonuser på inneværende kontrakt - vil garantert kunne heve den til et sted mellom ti og tolv millioner danske kroner), så er det selvfølgelig ikke ubetydelig.

Alle har jo sin pris, spesielt de som er sterkt ønsket.

Jeg er av den oppfatning at Solbakkens ligger et sted mellom 5,5 og seks millioner norske kroner i året.

DA JEG MØTTE Ståle Solbakken i København i september var en retur til Bundesliga et av alternativene han åpnet for når den løpende kontrakten med FCK går ut i juni 2018. Den tanken har han slått fra seg. Han er ikke der han var for snart fem år siden. Han ikke til en større liga. Han har prøvd det og kjent kynismen på kroppen. Og derfor handler dette om Norge eller FC København.

Ingenting annet.

SIER HAN JA til Norge vil det neste spørsmålet være om han overtar landslaget på full tid fra juni 2017 eller juni 2018. Den problemstilling vil han først ta tak i om NFF får det svaret de ønsker. Hvilket betyr at Ståle Solbakken er trygg på en løsning både han og FCK kan leve godt med om han sier ja til Norge.

Om det blir 2017 eller 2018 bør ikke ha noe å si for NFF.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media