Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sier ja til hockeylandslaget

- Nå er det bare Espen «Shampo» Knutsen som mangler, sier landslagstrener Roy Johansen til Dagbladet etter at også Fribourg-proffen Anders Myrvold (26) har sagt ja til landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg gleder meg allerede til å møte gutta igjen, sier Myrvold foran landslagssamlingen på Gjøvik og Lillehammer 4.- 10. februar. Kontroversene med tidligere landslagstrener Leif Boork gjorde at Myrvold ikke var med i de to siste VM-ene, i St. Petersburg 2000 og Dortmund 2001.

- Når du er med på landslaget, skal det være en positiv opplevelse. For meg ble det motsatt så lenge Leif Boork var sjef. Kontroversene gjorde at det ikke var noe gøy å spille med flagget på brystet. Alle episodene ga meg negative tanker, som også gikk ut over spillet mitt på klubblaget. Derfor valgte jeg å droppe landslaget, sier Anders Myrvold.

Det nye regimet med Roy Johansen som sjef har gitt ham lysten på landslagsspill tilbake.

- Da Roy ble trener, skjønte jeg med en gang at det var nye tider. Nå gleder jeg meg til å spille landskamper igjen, for første gang siden VM på hjemmebane i 1999. Målet hos alle er å komme tilbake i A-pulja. Det er der vi hører hjemme, sier Myrvold.

B-VM går i Ungarn i mars.

- For å rykke opp, må vi nok vinne alle kampene. Det blir tøft, men den utfordringen skal vi greie, sier han.

I Sveits har Fribourg gjort det overraskende bra, og kommet på tredjeplass.

- Vi har sju tusen på hjemmekampene. Selv har jeg fått mye istid, og føler at jeg står bra rustet, sier Anders Myrvold.

Landslagstrener Roy Johansen er veldig fornøyd med Myrvolds ja til landslaget.

- Anders er en drømt, for ethvert lag. Han er sterk, tøff og entusiastisk. Engasjementet ligger utapå huden hans, sier landslagstrener Roy Johansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!