- Sier jeg noe om dette blir det stygt

Heidi Løke om at samboeren er ferdig som Larvik-trener.

UNGARN NESTE: Heidi Løke skal spille for Györ neste sesong. I romjula vant hun cupfinalen med Larvik - og i dag fikk hun vite at samboer Karl Erik Bøhn er ferdig i klubben. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
UNGARN NESTE: Heidi Løke skal spille for Györ neste sesong. I romjula vant hun cupfinalen med Larvik - og i dag fikk hun vite at samboer Karl Erik Bøhn er ferdig i klubben. Foto: SVEINUNG UDDU YSTADVis mer

(Dagbladet): I ettermiddag kom meldingen fra Larvik Håndballklubb om at Karl Erik Bøhn er ferdig i klubben. Han har ledet sin siste trening.

Dette skjer kort tid etter samboer Heidi Løkes overgang til ungarske Györ ble bekreftet. Og etter alt å dømme er det Bøhns rolle i denne prosessen som ble utslagsgivende.

Klubben ønsker ikke si noe om årsaken til at kontrakten blir brutt og Karl Erik Bøhn har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

- Glad i klubben Heidi Løke vokter også sine ord i kveld.

- Jeg ble litt inspirert av det Petter Northug sa her om dagen: «Sier jeg noe om dette blir det stygt», så jeg velger heller å la være, sier Heidi til Dagbladet.

Og legger til:

- Jeg bryr meg for mye om klubben og menneskene rundt klubben at jeg vil kommentere saken.

Løke er den store scoringsmaskinen til Larvik og hun har signert en lukrativ avtale med Györ som gjelder fra sommeren. LHK hadde ikke økonomi til å matche ungarernes tilbud.

- Personalsak VG skrev på nyttårsaften at Bøhn var med Løke til østerrikske Wien rett før jul, hvor linjespilleren fikk unna de siste forhandlingsbitene og signerte kontrakten.

Bøhn har ikke villet bekrefte dette, men LHK uttalte at den i så fall ville se alvorlig på saken.

Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen vil ikke fortelle noe om årsaken til at Bøhns dager er talte.

- Det er vanskelig for oss å gå i detalj her, for dette er en personalsak. Det jeg kan si er at Karl Erik har ledet sin siste kamp og hatt sin siste trening med laget - og samarbeidet er avsluttet, sier han til Dagbladet.

Han understreker at dette har vært en sak mellom klubben og Bøhn - og ikke Heidi Løke.

Ni år Karl Erik Bøhn har vært i klubben i ni år, i de seks siste har han vært hovedtrener.

- Dette er en situasjon vi alle ønsket å være foruten. Karl Erik har levert sportslige resultater som har vært svært gode, sier Bruun Hansen.

Larvik har lenge vært helt suverene i Norge og det store målet til klubben denne sesongen er å vinne Champions League - en bragd et norsk lag aldri har klart tidligere.

Derfor ble spillere som Cecilie Leganger, Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn-Kristin Riegelhuth hentet til vestfoldbyen i sommer.

Nå går de videre på veien mot Europa-toppen uten Bøhn.

Assistenttrener Tor Odvar Moen overtar som hovedtrener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad går inn i trenerteamet.

SKILLES: Karl Erik Bøhn og Heidi Løke er ikke lenger partnere i Larvik Håndballklubb. Foto: BJØRN LANGSEM
SKILLES: Karl Erik Bøhn og Heidi Løke er ikke lenger partnere i Larvik Håndballklubb. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer