Sier nei til knockout

Idrettspresident Børre Rognlien vil ikke oppheve knockoutloven uten videre.

PROFFBOKSING: Høyre og Frp vil oppheve forbudet mot proffboksing, men idrettspresident Børre Rognlien vil ikke uten videre oppheve knockoutforbudet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PROFFBOKSING: Høyre og Frp vil oppheve forbudet mot proffboksing, men idrettspresident Børre Rognlien vil ikke uten videre oppheve knockoutforbudet. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Idrettspresident Børre Rognlien sier det er mange sikkerhetsforskrifter i knockoutloven som idrettsforbundet gjerne vil videreføre.

 - Det gjelder bestemmelsene om dopingkontroller, karantenebestemmelser, at det skal være norsk medisinsk ekspertise som er ansvarlige under stevnene og så videre. En del av disse tingene har vi ikke vurdert i idrettsforbundet, sier Rognlien.

I går varslet Frp-leder Siv Jensen at den nye regjeringen vil oppheve forbudet mot proffboksning. Venstre vil sikre flertall for lovendringen i Stortinget.

Vil utrede Rognlien understreker også at idrettsstyret gikk inn for å oppheve forbudet mot proffboksing, men styret har ikke gitt de samme anbefalinger når det gjelder knockoutloven.

- Det ble nedsatt et utvalg som skulle vurdere dette. Vi i idretten innstilte på at forbudet mot profesjonell boksing kunne oppheves, men at knockoutloven skulle fortsette, forklarer idrettspresidenten til NTB.

Ikke bare boksing Knockoutloven administreres av det såkalte knockoututvalget, men denne loven gjelder ikke bare for boksesporten. Den regulerer alle idretter her i landet som tillater knockout.

- Dersom det skal bli snakk om å fjerne også denne loven, vil jeg tro at både Norges Idrettsforbund (NIF) og flere særforbund vil bli hørt - i tillegg til den medisinske ekspertisen, sier Rognlien.

Det utvalget som ble nedsatt for å vurdere lovverket som gjelder proffboksing, innstilte i vår på å oppheve forbudet, men innstillingen var også i tråd med idrettsstyrets anbefalinger om å beholde knockoutloven.

Uvisst Hva som nå blir utfallet etter at FrP-leder Siv Jensen uttalte at hun gleder seg til å se Cecilia Brækhus bokse på norsk jord, er det ingen som kan si i øyeblikket.

Kan oppheve alle lover - Stortinget kan oppheve alle lover. Dersom politikerne vil, så får de det til, svarer Rognlien på spørsmål fra NTB om han tror det kan bli norske proffstevner i boksing allerede i første halvår i 2014.

Han forteller også at dersom bokseforbundet skal søke dispensasjon fra knockoutloven, så er det knockoututvalget som må avgjøre en slik søknad. Dette utvalget, som er oppnevnt av kulturdepartementet, skal være temmelig enerådende i så måte.

Ny kulturminister Rognlien sier boksing kommer på agendaen på neste styremøte den 23. oktober. Han legger til at han også ser fram til at den nye kulturministeren skal komme på plass, for det er først da det kan bli en skikkelig dialog mellom idrettslederne og lovgiverne i denne saken. (NTB)