TOPP 4-MÅL: Arsenal og Liverpoo, her representert ved Abou Diaby (t.v) og Pepe Reina, får fortsette i Champions League - dersom lagene klarer minst en 4. plass i ligaen. Foto: EPA/GERRY PENNY
TOPP 4-MÅL: Arsenal og Liverpoo, her representert ved Abou Diaby (t.v) og Pepe Reina, får fortsette i Champions League - dersom lagene klarer minst en 4. plass i ligaen. Foto: EPA/GERRY PENNYVis mer

Sier nei til kvalik om Champions League-plass

Forslag nedstemt i England.

|||(Dagbladet): For to uker siden kom det fram at Premier League vurderte å la fire lag spille kvalik om den siste plassen i Champions League.

Lag nummer fire til sju på tabellen skulle møtes i semifinaler og finale i kampen om å bli det fjerde laget i Europas mest lukrative klubbturnering.

I dag ble ideen nedstemt av styreformennene i de engelske toppklubbene under et ligastyremøte, skriver nyhetsbyrået PA.

Dermed fortsetter systemet som før. Årsaken til avslaget skal være frykt for en opphopning av kamper på tampen av sesongen.

Dessuten kunne ikke den nye ordningen bli satt i kraft før om tre år, på grunn av eksisterende tv-avtaler.

De tradisjonelle topp 4-klubbene Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal har vært negative til forslaget hele veien. Disse klubbene har besatt de fire første plassene ved serieslutt i fem av de seks siste sesongene.

Flesteparten av Premier Leagues 16 andre lag skal ha vært positive til forslaget, men det var før styreformennene møttes i dag.

- Vi diskuterte det lenge, i minste detalj og med mye bakgrunnsdata. Men det var ikke nok støtte for å ta ideen videre. Vi kommer ikke til å ta det opp igjen, sier Premier League-direktør Richard Scudamore.