Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sier nei til millionavtaler

Liverpools stjernespiss Michael Owen (21) avslørte søndag kveld at han har sagt nei til millionavtaler i engelske pund. - Hadde jeg sagt ja til alle tilbudene jeg har fått etter VM i 1998, ville jeg vært veldig mye rikere enn det jeg er i dag, sier Owen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sky Ones TV-dokumentar «Michael Owen...Close-up» forteller 21-åringen om en karriere som eksploderte med én enkelt scoring i Frankrike for snart fire år siden. Den mot Argentina i åttendedelsfinalen - da han omgjorde en delikat liten chip fra David Beckham til et 40 meter langt løp rett inn i fotballens stjernehimmel. For det var ikke noe vanlig mål Michael Owen scoret denne dramatiske kvelden i St. Etienne - det var en scoring som inneholdt alt.

Mye styr

Så mye at tidligere landslagsspiss og BBC-kommentator Gary Lineker uten å blunke mener det er en av de største prestasjonene han har sett.

- Agenten min fortalte meg, selv om England ble slått ut av VM den kvelden, at det kom til å bli litt styr rundt min person når vi kom hjem. Greit, tenkte jeg, så er jeg vel en slags helt, da. Men det som kom hadde jeg ikke regnet med. Jeg har fått tilbud om enormt store kontrakter som jeg har sagt nei til.

Fordi:

- Jeg er fotballspiller - ikke hore, sier Michael Owen.

- For meg handler det ikke om hvem som tilbyr de største pengene. Så hvis et tilbud ikke er riktig, så er det ikke riktig. For min image.

Familien betyr alt

Hvilket er som snytt ut av nesa på svigermors drøm. I et stjernemiljø som svertes av den ene skandalen etter den andre, framstår Michael Owen som gutten som ikke kan trå feil. Og når du ser hvordan Michael har flyttet familien på sju (mor, far og fire søsken) fra det lille huset i Wales til fem villaer på rad og rekke, så blir man nesten rørt. Av familiebåndene.

- Det er sånn vi endte opp, sier han.

- Jeg må vekk fra søkelyset - jeg må være for meg selv. Og ofte tenker jeg på de spillerne som bor i byen og som aldri får fred - du får ikke det i Liverpool, det er umulig. Derfor foretrekker jeg å bo langt utenfor byen.

Michael Owen foretrekker hestesport også. Og golf - veldig mye golf. Og når han ikke går 18 hull, tar han ofte med seg familien til en av Englands mange galoppbaner. For å koble av.

- Vi hopper på et fly, bestiller et VIP-rom på banen, spiser middag og spiller på hest. Til vi er blakke, gliser han.

En halv Beckham

David Beckham blir brukt som en parallell når det gjelder popularitet og mediepes. Sjøl mener Michael Owen at han ikke er i nærheten av United-stjerna.

- Jeg får bare halvparten, smiler han.

- I tillegg til å være en fantastisk fotballspiller er jo David gift med en høyt profilert popstjerne også. Mens jeg har ei jente jeg har kjent siden jeg var en liten gutt.

- Det var sånn det ble for meg.

Mel C - hun som kan synge i det som en gang var Spice Girls - er en lidenskapelig Liverpool-supporter. Og festdeltaker. Hun bare underbygger påstanden om Michael Owens perfekte image.

- Jeg har møtt mange spillere på fest, sier hun til Sky One.

- Forskjellen på Michael og alle de andre er at jeg aldri har sett ham full.

- Jeg tror folk ser på meg som en som ikke gjør feil - en helgen, sier Michael Owen.

Sist han var på Old Trafford, gikk han bananas i TV-studioet da David Beckham sendte England til VM. I kveld er han tilbake for å snu Liverpools vonde ligautvikling. Og presset er enormt - Liverpool-supporterne kan ikke leve med ytterligere avstand på tabellen.

- Jeg er aldri nervøs, sier Michael Owen.

MAGISK ØYEBLIKK: Michael Owens drømmemål mot Argentina i fotball-VM i 1998 gjorde England-spissen legendarisk. BBC-kommentator og tidligere storscorer Gary Lineker plasserte scoringen helt i toppen i fotballens minnebok. Paul Scholes nyter goalen, mens Argentina-keeper Carlos Roa er sjanseløs.
SETTES PRIS PÅ: I fjor vant Michael Owen ballbladet France's Footballs prestisjetunge Gullballen.
Hele Norges coronakart