DRØMMEFORHOLD: Men dessverre for Petter Northug og resten av verdenseliten er det umulig å arrangere skirenn på 3000 meters høyde i Val Senales. Foto: Erik Berglund
DRØMMEFORHOLD: Men dessverre for Petter Northug og resten av verdenseliten er det umulig å arrangere skirenn på 3000 meters høyde i Val Senales. Foto: Erik BerglundVis mer

Sier nei til Northug

Östersund sparer snøen til skiskytterne.

Jakten på snøen fortsetter. Verdenscupåpninga i langrenn på Beitostølen 19. og 20. november henger i en syltynn tråd. Mandag ettermiddag ble det endelig klart at svenske Östersund ikke er kandidat til å ta over arrangementet.

Östersund har i motsetning til Beitostølen snødepot, men de tør altså ikke bruke den.

- Vi har akkurat fått beskjed fra Jürg Capol og FIS om at Östersund kommune har trukket seg som alternativ på grunn av regn og mildvær. De har snø, men vil spare den til verdenscupen i skiskyting helga etter, sier arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund til Dagbladet.

- Det betyr at Beitostølen er det eneste alternativet, fastslår Lund.

Dette bekrefter Capol, som er renndirektør i Det internasjonale skiforbundet, overfor Dagbladet.

Snøfritt i Kuusamo Mest sannsynlig betyr det at det neppe blir verdenscupstart før i Kuusmo 25. november, og da forutsatt at det kommer snø i Finland.

For på Beitostølen ser det mørkt ut. Et forsøk på å lage snø natt til mandag, var lite vellykket — på grunn av høy luftfuktighet.

- Vi har ikke gitt opp. Prognosene viser at temperaturen går riktig vei. Men om vi lykkes, er umulig å si, sier Lund.

Vil ha kulde - Er natursnø nå det enste håpet?

- Nei, absolutt ikke. Nå håper vi faktisk at det ikke kommer snø. Et natursnøfall på 25 centimeter, kan smelte bort på ei natt. Kunstsnøen er mye mer holdbar. Det vi trenger, er kulde, fastslår Lund.

- Jeg vil si sjansen for renn på Beitostølen er maks 50 prosent. I Kuusamo er det større håp. Det er meldt litt kaldere der, vi har litt mer tid på oss og i tillegg har de veldig stor produksjonskapasitet, sier Jürg Capol.

Landslaget avventer Det er for øvrig åpnet ei 7 km lang skiløype på Valdresflya, men ingen landslagsløpere reiser dit foreløpig. Den norske landslagsledelsen avventer værsituasjonen.

- Vi er ikke stresset. For vår del, vurderer vi en samling i skitunnelen i Torsby i neste uke, sier herresprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet.