Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sier nei til proffliga

Byåsen er ikke interessert i å delta i en proffliga, med mindre det er i samarbeid med Norges Håndballforbund.

-  Ideen om en proffliga er helt topp, men det kan ikke gjennomføres med mindre det er i samarbeid med Håndballforbundet, sier Trine Haltvik til Dagbladet.

Det ble i går kjent at om norske klubber ønsker å bli med på Anja Andersens visjon om en proffliga i håndball, ville de blitt utestengt fra norsk håndball og nektet Europacupspill.

-  Ikke spennende

-  Det kan la seg gjennomføre om mange klubber går sammen og får til et samarbeid med forbundet. Det har vært diskutert før, og det kunne absolutt vært interessant, sier Haltvik.

Fortsatt engasjerer hun seg for norsk håndball og synes et felles sluttspill, eller et nordisk samarbeid, kunne vært en løsning.

-  Nå er det absolutt nok kamper, men det kunne gi mer spenning. Etter at Anja kom med utspillene sine har jo media begynt å skrive om håndball, så det er i det minste positivt, ler hun.

Også Larvik avviser at det er spennende å bli med i en slik liga.

-  Dette er absolutt ikke spennende for oss. Slagelse og Roskilde (dansk 2. div.) har meldt sin interesse. FC København har vist interesse om det blir interessant nok økonomisk. Ellers kan jeg ikke tenke meg at andre kan bli med på dette. Et prosjekt som er tuftet på Anja Andersens personlige fornærmelse etter å ha blitt utvist fra den danske ligaen kan ikke tas seriøst, sier Kaupang til ANB.

 LIKER IDEEN:  Trine Haltvik har sans for Anja Andersens utspill om en proffliga. Men det er utelukket at Byåsen blir med nå. Foto: Tom E. Østhuus
LIKER IDEEN: Trine Haltvik har sans for Anja Andersens utspill om en proffliga. Men det er utelukket at Byåsen blir med nå. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Kortsikitg

Norges Håndballforbund er ikke i tvil. Blir man med i en proffliga, blir det ikke spill i verken Norge eller Europa.

-  Velger man å delta i en slik proffliga, melder man seg ut av både det nasjonale og det europeiske selskap. Her er både Norges Håndballforbund og Det europeiske håndballforbundet (EHF) klokkeklare, sier president i NHF, Arne Modahl, til Østlands-Posten.

Modahl sier videre at han vil bli forundret dersom andre lag en Slagelse ønsker å bli med.

-  Det kan være lag fra Tyskland og eventuelt Spania som kan tenke tanken, men jeg tror gevinsten på å takke ja, vil bli kortsiktig, mener Modahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling