Sier nei til toppklubber

Bækkelaget-trener Frode Scheie var ønsket av flere norske og tyske klubber, men bestemte seg i går for å skrive ny fireårskontrakt med laget han har ført tilbake til eliteserien.

-  Det var ingen enkel avgjørelse å ta, men vi har et spennende lag på gang og jeg har tro på at vi kan oppnå noe med dette laget. Og det er ikke lett å dra fra et lag du har rykket opp med, sier Frode Scheie til Dagbladet.

Han har fått flere forespørsler fra tyske lag på damesida, mens både herre- og damelag fra Norge har vært i kontakt med mannen som i år opplever stor suksess i 1. divisjon. Foran søndagens nest siste serierunde har Scheie ledet bækkelagsjentene til seier i 23 av 24 spilte kamper.

Susann-comeback!

Scheie har vært BSK-sjef i to sesonger, og den tidligere tysklandsproffen og landslagskeeperen skal etter planen undertegne den nye fireårskontrakten i forbindelse med showet klubben har lagt opp til foran hjemmekampen mot Toten søndag.

Da skal blant annet «100-klubben» (spillere med mer enn 100 BSK-kamper) i Bækkelaget - med eksstjerner som Susann Goksør Bjerkrheim og Sahra Hausmann - spille oppvisningskamp mot «100-klubben» på herresiden.

Lagleder er naturligvis Mr. Bækkelaget - Frode Kyvåg.

Rubin i 2009

Kyvåg var mannen bak klubbens eventyrlige suksess på 90-tallet. Men klubben havnet kjapt i ruinene da alle stjernene forsvant.

 ETTERTRAKTET: Men Frode Scheie velger seg Bækkelaget. Foto: Bjørn Langsem
ETTERTRAKTET: Men Frode Scheie velger seg Bækkelaget. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Med sin nye fireårskontrakt vil Frode Scheie være sjef i hele gjenreiselsesprosessen, som er kalt «Fra ruin til rubin». Målsettingen der er nemlig at Bækkelaget skal spille en finale - enten i Norge eller ute i Europa - i 2009.