Norsk toppfotball har aldri vært dårligere

Sier NFF nei til Elitefotball Norge kan de like gjerne stenge dørene for toppfotball på Ullevaal Stadion

Pål Bjerketvedt og Leif Øverland vil bygge ei bru over uenighetene mellom Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball. Det er på tide å begrave stridsøksa.

NYTT PROSJEKT: NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt har tatt eierskap til ideen om Elitefotball Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYTT PROSJEKT: NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt har tatt eierskap til ideen om Elitefotball Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FOR SNART TI år siden ble Fotball Media opprettet som den første virkelige brua mellom Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball. Det var et banebrytende samarbeid, ekstremt viktig og skapte ro og forutsigbarhet rundt forvaltningen av fotballens medierettigheter.

I DAG GÅR NFFs generalsekretær, Pål Bjerketvedt, og NTFs administrerende direktør, Leif Øverland, rundt og drømmer om et nytt samarbeidsprosjekt – Elitefotball Norge. Tanken er ikke bare god, den er helt nødvendig for å løfte landslag og klubber ut av den internasjonale sumpen. Selskapet skal dannes over Fotball Media-lesten, inkludere alle nåværende toppfotballprosjekter for jenter, gutter, kvinner og menn, forvalte og lede dem, ha et foreslått antall stillinger på tolv og eies 50/50 av de to organisasjonene.

I Norsk Toppfotball er ideen allerede godt forankret, for ikke å snakke om velsignet.

I Norges Fotballforbund er det som vanlig litt spredt proteksjonisme, en smule skepsis og ønsker om tidkrevende utredninger og høringer.

TANKEN OM ET tverrfaglig toppfotballprosjekt av denne typen er ikke ny. Ideen ble egentlig unnfanget av NTF-sjefen på kjøkkenet hjemme hos Ståle Solbakken i København tilbake i 2014, den gangen Leif Øverland var ny i jobben og ennå ikke hadde erfart all skepsisen og alle gnisningene på Ullevaal Stadion. Men den spontanaborterte like kjapt med FCK-trenerens sarkastiske "lykke til".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer