Sier sexskandalen var godt kjent

FC Thun-spiller bryter tausheten. Men klubbledelsen avviser påstanden.

(Dagbladet.no): Tirsdag ble det kjent at 12 tidligere eller nåværende FC Thun-spillere er mistenkt for seksuell omgang med samme 15 år gamle jente.

I går fortsatte likevel treningene som normalt i den sveitsiske byen, og trener René van Eck påsto at han ikke engang vet hvilke spillere som er mistenkt.

Men i dag bryter en av spillerne tausheten og forteller at han er skremt, fordi han mener alle kjente til det som foregikk tidligere i år.

- Det pågikk i måneder

- Samtidige forsto at noe skjedde. Det pågikk i måneder. Men jeg forsto ikke omfanget, sier han til den sveitsiske avisa Der Blick - tross at klubben har forbudt ham å snakke. 

Klubbledelsen inntar uansett samme holdning som treneren. President Kurt Weder mener det ikke er grunn til å «hyperventilere ennå». Styreleder Marco Oswald visste ingenting.

- Lynet slo ned fra klar himmel. Hadde vi visst om det, ville vi ha satt en stopper for det umiddelbart, forsikrer han.

Risikerer fem års fengsel

TRENTE I GÅR: FC Thun trente i går som normalt, i den grad det var mulig med det utenomsportslige fokuset som ble spillerne til del. Foto: PETER SCHNEIDER/AP/SCANPIX
TRENTE I GÅR: FC Thun trente i går som normalt, i den grad det var mulig med det utenomsportslige fokuset som ble spillerne til del. Foto: PETER SCHNEIDER/AP/SCANPIX Vis mer

Den nå 16 år gamle jenta skal ofte ha stått ved siden av banen mens Thun-spillerne trente, og den anonyme spilleren forteller at alle kjente henne.

Om det var Blicks muldvarp meldte fra til politiet om det som pågikk, er uvisst, men tipset kom iallfall fra miljøet rundt de mistenkte.

Spillerne i søkelyset - deriblant åtte nåværende A-lagsspillere og en juniorspiller - risikerer nå fem års fengsel for seksuell omgang med en mindreårig.

Nettkontakt og nakenbilder

Politiet åpner tirsdag sak mot majoriteten av de totalt 21 mennene som er mistenkt, opplyser polititalsmann Jürg Mosimann.

Ved siden av overgrepene mot 15-åringen, skal mange av spillerne ha hatt omfattende kontakt med unge kvinnelige fans via chattesider på internett, ofte med påfølgende møter.

- Noen sendte nakenbilder av seg sjøl. Hva som skjedde seinere, kan hver enkelt forestille seg, sier en ung, kvinnelig FC Thun-supporter.

AVVENTER: Kurt Weder sier det ikke er grunn til å «hyperventilere ennå». Han understreker at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist. Til venstre: trener René van Eck.
KJENT SANNHET: En FC Thun-spiller forteller nå at alle kjente til det som foregikk i klubben. Derimot var det vanskelig å oppfatte omfanget.