Sier sexskandalen var godt kjent

FC Thun-spiller bryter tausheten. Men klubbledelsen avviser påstanden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag ble det kjent at 12 tidligere eller nåværende FC Thun-spillere er mistenkt for seksuell omgang med samme 15 år gamle jente.

I går fortsatte likevel treningene som normalt i den sveitsiske byen, og trener René van Eck påsto at han ikke engang vet hvilke spillere som er mistenkt.

Men i dag bryter en av spillerne tausheten og forteller at han er skremt, fordi han mener alle kjente til det som foregikk tidligere i år.

- Det pågikk i måneder

- Samtidige forsto at noe skjedde. Det pågikk i måneder. Men jeg forsto ikke omfanget, sier han til den sveitsiske avisa Der Blick - tross at klubben har forbudt ham å snakke. 

Klubbledelsen inntar uansett samme holdning som treneren. President Kurt Weder mener det ikke er grunn til å «hyperventilere ennå». Styreleder Marco Oswald visste ingenting.

- Lynet slo ned fra klar himmel. Hadde vi visst om det, ville vi ha satt en stopper for det umiddelbart, forsikrer han.

Risikerer fem års fengsel

Den nå 16 år gamle jenta skal ofte ha stått ved siden av banen mens Thun-spillerne trente, og den anonyme spilleren forteller at alle kjente henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer