Klæbo dropper verdenscup ut året:

Sier stopp: - Blir helt feil

Johannes Høsflot Klæbo dropper alle verdenscuprenn frem til nyttår. Det opplyser han i en pressemelding.

TAR PAUSE: Johannes Høsflot Klæbo tar pause fra verdenscuprenn ut året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR PAUSE: Johannes Høsflot Klæbo tar pause fra verdenscuprenn ut året. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klæbo vil først være aktuell for renn igjen til Tour de Ski 1. januar. Det betyr at han ikke går de kommende verdenscuprennene i Davos 12.-13 desember og Dresden 19.- og 20. desember.

- Jeg har følt på dette en stund. Det startet i forbindelse med World Cup-avslutningen forrige sesong. Usikkerheten ble ytterligere forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Det virket tryggere før vi reiste enn det som ble situasjonen i Finland, forteller Johannes Høsflot Klæbo.

- Jeg føler at ski og konkurranser blir lite viktig i forhold til den pandemien som nå herjer over hele verden. Alle må gjøre sitt – og hva de mener er riktig. Dette er viktig og riktig å gjøre for meg, fortsetter Klæbo.

Klæbo ble nummer to i sprinten i verdenscupåpningen i Ruka. Han fulgte opp med overlegen seier på 15 kilometer klassisk og vant Ruka-trippelen sammenlagt etter å ha kommet først til mål under søndagens jaktstart.

- Helt feil å reise

Etter at det ble klart at en russisk kombinertløper fikk gå rundt på stadion i Ruka med coronavirus i kroppen, reagerte den norske stjernen sterkt. Han forklarer årsaken til at han dropper renn med at han ikke vil utsette seg for slik smittefare fremover.

- Jeg føler det er helt feil å reise til internasjonale destinasjoner i disse tider. Det innebærer kontakt med mange mennesker. Det inkluderer fly, buss, flyplasser med mer. Jeg vil ikke utsette meg for dette. For meg blir det helt feil. Det tar jeg konsekvensene av, og hopper av for denne gangen, sier Klæbo i pressemeldingen.

Han er tilbake i Trondheim etter helgens verdenscupåpning og opplyser at han mest sannsynlig vil gå lørdagens renn i Norgescupen på Lillehammer.

- Vekker

Sprinttrener Arild Monsen forteller at langrennslaget har fått kjenne på hvordan det er å sitte i total karantene, som var tilfellet da landslagstrener Eirik Myhr Nossum først testet positivt på corona, før neste test var negativ.

- Vi var innesperret i halvannet døgn. Det vi fikk erfare gjennom det og hva slags følger det får, har gitt en enda nærmere vekker om hva dette er. Jeg har full forståelse for Klæbos valg. Det er frivillig om man vil være med, sier Monsen til Dagbladet.

Monsen forstår at utøverne frykter konsekvensene av smitte innad i laget.

- Jeg kjenner den redselen. Vi spøkte jo da med hvordan det ville være å tilbringe jula på et lite grått hotell i Dresden i Tyskland, alene i 10 dager. Dresden ble trukket fram fordi jula er en høytid for familie og venner, sier Monsen.

Sprinttreneren hadde en dialog med hele laget om temaet på reisen hjem fra Ruka i går. De så veldig lite til hverandre i Kuusamo som følge av smittevern.

Monsen forteller at det jobbes med hva Norges Skiforbund nå skal gjøre videre.

- Det blir ikke klart før i morgen. Det er over mitt bord. Jeg har vært med på prosessen fra start, sier Monsen.

Satser mot VM

Klæbo ønsker ikke lenger å ta risikoen ved å reise med verdenscupsirkuset. I tiden fremover vil han trene hjemme i Trondheim og på Skeikampen. Målet er fremdeles VM i februar.

- Jeg satser mot VM i Oberstdorf hvor jeg har ambisjoner om å prestere på mitt aller beste. Det blir sesongens sportslige store mål. Nå skal jeg trene godt mot nettopp det målet, så får vi se hvordan covid-19-situasjonen er når den tiden kommer. Jeg vil gjøre en ny vurdering før den tid, sier han.

VM i Oberstdorf starter 23. februar og strekker seg til 7. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer