- Sier trolig nei til Tromsø-OL

Stemningen i regjeringen skal være svært negativ til OL i Tromsø.

Det melder Tromsø-avisa Nordlys, som har snakket med et regjeringsmedlem som vil være anonym.

- Det skal mye til for at det skal bli et ja i regjeringen til Tromsøs OL-søknad. Det er ingen grunn til å tro at man skal oppleve et slikt stemningsskifte i løpet av de neste to ukene, at det skal ende med et ja, sier regjeringsmedlemmet til Nordlys.

Avgjøres innen to uker

Det var stor glede 6. januar i år da OL-komiteen bestemte seg for å gå for Tromsø og vraket Lillehammer.

- Tromsø er spennende og spektakulært, vi tror byen har en sjanse, sa idrettspresident Kjell O. Kran. Han meldte at Tromsø ville søke om OL om Stortinget godkjente kostnadsrammene som var stipulert til 6, 3 milliarder kroner.

Avgjørelsen om departementet går inn for at Tromsø skal søke om å få OL skal tas innen kort tid, og høyst sannsynlig på regjeringskonferansen 25. oktober. Valgerd Svarstad Haugland har lovet at saken skal avgjøres senest i november.

Innstillingen fra departementet skal deretter behandles i Stortinget.

- Utrolig negativt

Nordlys skriver at et nei til OL blir sett på som politisk lite risikabelt. At OL-komiteen har kommet dårlig fram i riksmediene skal heller ikke ha hjulpet på den negative stemningen.

Det er dyrt og arrangere OL, det har også kulturministeren gjentatt flere ganger. Innstillingen til OL blant byråkratene skal være positiv, og er ifølge avisa Tromsø-OLs siste håp.

<B>GLEDE I JANUAR:</B> Norges Idrettsforbund gikk for Tromsø og jubelen brøt løs. På bildet f.v. TIL-sjef Gunnar Willemsen, Ap-politiker Thor Zachariassen, idrettskretsleder Turid Øverli, medlem i styringsgruppa Tove Karoline Knutsen, ordfører Herman Kristoffersen, styringsgruppas leder Tor Lægreid og rådmann Stein Rudaa.
- KOMPAKTE LEKER:</B> Tromsøs største fordel, mente evalueringsgruppa fra venstre: Marit Myrmæl, Arne Myrvold og Kjell Åge Gotvassli.