INGEN FEST: Sebastien Loeb jublet som vinner etter siste etappe av Rally Australia, men det ble ingen fest etterpå. Franskmannen ble nemlig fratatt seieren. Foto: EPA
INGEN FEST: Sebastien Loeb jublet som vinner etter siste etappe av Rally Australia, men det ble ingen fest etterpå. Franskmannen ble nemlig fratatt seieren. Foto: EPAVis mer

Sier unnskyld etter tabbe som kostet Loeb seieren

- Ikke forsøk på juks.

Citroëns racingsjef Olivier Quesnel legger seg flat og ber Sebastien Loeb om unnskyldning etter at en feil fra laget fratok ham seieren i Rally Australia.

Loeb slo erkerivalen Mikko Hirvonen fra Finland med 12,5 sekunder søndag, men feiringen tok raskt slutt da det ble klart at Citroën-bilene ikke tilfredsstilte de tekniske kravene. Det var et stabilisatorstag som var problemet, og dermed ble det ett minutts tidsstraff til Loeb og de andre Citroën-førerne.

- Det ble gjort en veldig liten feil som ikke hadde noen innvirkning på verken kjøringen eller prestasjonen. Feilen var av ren administrativ art og var ikke noe forsøk på juks, sier Quesnel.

- Derfor vil jeg på vegne av både laget og meg selv be Sebastien Loeb om unnskyldning. Han kjørte utmerket også denne helgen, og det er synd han ikke fikk seieren, sa racingsjefen.

(NTB)