Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Signaturspurten feilet for Kristoff: – Må kanskje pensjonere den

En ivrig Kristoff misset etter å ha kommet i god posisjon.

GIKK FOR TIDLIG: Alexander Kristoff stivnet i spurten på etappe syv av Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIKK FOR TIDLIG: Alexander Kristoff stivnet i spurten på etappe syv av Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

CHARTRES (procycling.no): Det meste var egentlig slik Alexander Kristoff ønsker å ha det på den syvende etappen i Tour de France. Marco Marcato og Roberto Ferrari holdt seg godt samlet rundt Kristoff, og inne på den siste kilometeren tok Ferrari et siste magedrag for å posisjonere nordmannen i en god posisjon.

Kristoff kom seg først inn på hjulet til Fernando Gaviria, men måtte se at Peter Sagan klarte å tilrive seg hjulet til colombianeren, med Kristoff på hjulet til verdensmester Sagan.

I den slake motbakkespurten var planen klar. Han skulle gå til før han så målstreken (som først ble synlig for rytterne med 150 meter igjen). Han skulle satse på den gode gamle langspurten som har gitt ham så mange seirer tidligere.

Stivnet fort

Fra hjulet til Sagan åpnet han spurten med 250 meter igjen og tok seg raskt til fronten. Den holdt ham imidlertid ikke lenge.

– Jeg satt veldig fint der på Sagans hjul, men jeg føler at hvis jeg skal klare å vinne, så må jeg gå til. Det er det jeg har vunnet på før, men det gikk i hvert fall ikke i dag, sier han til procycling.no.

– Jeg følte at jeg startet bra. Jeg startet ganske likt med Gaviria. Han hadde innersving, og når jeg ser at det ikke går, så forsvinner piffen helt. Hadde jeg vært nærmere litt lenger, så hadde jeg kanskje holdt lenger. Med en gang du ser det ikke går, gir man opp ganske fort.

– Du sier at dette er signaturen du har vunnet på før, er det sånn at du må pensjonere signaturen din?

– Kanskje, det så i hvert fall sånn ut i dag. Jeg burde sikkert holdt meg litt kaldere, sier Kristoff med et smil.

Ble overivrig

Samtidig legger han at om han ikke prøver, så vinner han heller ikke. Men en spurt på 250 meter i slak motbakke og med motvind ble i meste laget for nordmannen.

Posisjonen og veien hans inn i spurten var hans klart beste så langt i touren, og Kristoff innrømmer at nok ble for ivrig etter å ta sjansen sin.

– Ja, jeg ble kanskje litt vel ivrig. Sånn sett er jeg litt skuffet over at jeg ikke klarer å holde hodet litt kaldere, men igjen, jeg starter ikke altfor tidlig, Gaviria starter omtrent samtidig som meg, så det er bare beina det står på, sier Kristoff.

En ny sjanse venter på lørdagens etappe (hvor det sannsynligvis blir en ny massespurt), men etter å ha vært langt unna seier på de fire første massespurtene, tror nordmannen mulighetene for å ta en seier er større på søndagens etappe til Roubaix, med snaut 22 kilometer brostein fordelt på 15 brosteinssektorer.