Bryting

Signe Marie (21) vraket av landslagssjef på SMS: - I mine øyne virker det som en trussel

Norges første kvinnelige OL-bryter vrakes av toppledelsen.

VRAKET: Etter å deltatt for Norge i OL i Rio i sommer, er ikke lenger Signe Marie Fidje Store en del av det norske landslaget i bryting. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
VRAKET: Etter å deltatt for Norge i OL i Rio i sommer, er ikke lenger Signe Marie Fidje Store en del av det norske landslaget i bryting. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For veldig mange var 7. mai i fjor første gang de hørte navnet Signe Marie Fidje Store. Da ble det klart at den da 20 år gamle bryteren fra Tana hadde kvalifisert seg for OL i Rio.

Veien dit hadde ifølge henne selv vært lang, og hun hevdet hardnakket at Norges Bryteforbund hadde forsøkt å ødelegge for henne. Kritikken ble avvist av forbundets sportssjef, Anders Hestdalen.

Nå har det igjen oppstått dramatikk mellom de to. Overfor Dagbladet forteller Fidje Store at hun i går fikk en tekstmelding fra Hestdalen, hvor det sto at hun er vraket fra landslaget. 21-åringen mener grunnen er at hun krevde et bedre sesongopplegg enn det som var presentert for henne, noe hun hevder ledelsen skal ha sett på som utolererbar kritikk.

- En trussel

Fidje Store er ikke i tvil om at vrakingen skyldes at hun har uttalt seg kritisk til forbundets metoder og ikke har noe med hennes sportslige egenskaper å gjøre.

- I mine øyne virker det som en trussel. Jeg må gjøre som de sier for at jeg skal få være på landslaget. Men vi lever i 2016. Det er ingen som kan true meg. Jeg må få lov til å si ifra når jeg føler noe ikke er riktig. Den eneste grunnen til at jeg sier ifra, er jo at jeg vil at forholdene skal bli bedre for seniorbryterne på jentesida, forteller Fidje Store til Dagbladet torsdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer