«Signe og Odd Erik! Vi vil ha genene på norgesglass!»

TV2-Paasches rop til Edvalds foreldre. - Det er dessverre litt seint, humrer pappa Odd Erik.

(Dagbladet): TV 2-kommentator Christian Paasche har ikke akkurat for vane å ta det flygel når det går veien for de norske gutta i Tour de France.

I dag gikk desibelnivået til værs igjen.

Edvald Boasson Hagen knuste konkurrentene i siste stigning og vant den 17. etappen, og da ropte Paasche, henvendt til mor og far Signe og Odd Erik Hagen:

- Signe og Odd Erik hjemme på Rudsbygd! Vi vil ha genene i Norgesglass! Det blir en eksportvare vi kan tjene mye penger på. Gratulerer med dagen!

Litt for seint
Odd Erik Hagen lo godt da han hørte Paasches rop fra Frankrike, men han har litt dårlige nyheter med tanke på TV 2-profilens idé til ny næringsvirksomhet.

- Det er jo dessverre litt seint for det da. Vi skulle kanskje tenkt på det tidligere. Men det var moro å høre, sier en jublende glad pappa Hagen til Dagbladet.

Etter å ha opplevd sønnens første etappeseier på plass i Frankrike, opplever Signe og Odd Erik Hagen altså resten av eventyret hjemme på Rudsbygd.

Uten at det legger noen demper på stemninga.

- Sjampisen er sprettet og det er mye folk som kommer innom. Det er vanskelig å lande akkurat nå, humrer Odd Erik Hagen.

Skal flytte til Norge
Team Skys sportsdirektør Dave Brailsford har ikke tenkt tanken på å hente inn Boasson Hagen-genene.

SJAMPISRUS: Mor og far, Odd Erik Hagen og Signe Boasson, ønsker sønnen Edvald Boasson Hagen lykke til før sjuende tappe. Nå er de hjemme, med mer å juble for.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SJAMPISRUS: Mor og far, Odd Erik Hagen og Signe Boasson, ønsker sønnen Edvald Boasson Hagen lykke til før sjuende tappe. Nå er de hjemme, med mer å juble for. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Briten lurer heller på om det er noe i maten her i nord.

- Vi skal flytte til Norge alle sammen og spise det dere spiser, for det fungerer tydeligvis, sier Brailsford til TV 2.

- Edvald er en fantastisk rytter og fantastisk person, og vi er så stolte over å ha ham på laget, sier han.

Han forteller at Boasson Hagen virkelig var langt nede etter andreplassen i går kveld.

- Han var veldig skuffet i går. Det er sjelden du ser ham så lei seg, men han var veldig skuffet. Derfor kjempet han så hardt i dag, sier Brailsford.

- Han er en fenomenal idrettsutøver. Til enhver ung rytter som følger denne sporten - det der er en av de beste rollemodellene dere kan ha, sier Team Sky-sjefen.