Eliteserien

Signerer for Stabæk

Martin Høyland (25) gjenforenes med trener Eirik Kjønø (30) i Stabæk.

FORSTERKNING: Martin Høyland kjenner Eirik Kjønø godt fra tiden i Grorud. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FORSTERKNING: Martin Høyland kjenner Eirik Kjønø godt fra tiden i Grorud. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge opplysninger Dagbladet sitter på vil midtbanemannen Martin Høyland om kort tid ikle seg den blå drakta til Stabæk.

Grorud og Stabæk er nemlig enige om en overgang, og 25-åringen vil signere en avtale som strekker seg over flere år, ifølge det Dagbladet kan erfare.

Høyland slutter seg etter planen til Stabæk-troppen allerede denne uka og kan få debuten sin førstkommende helg.

Sørlendingen skal også ha vært aktuell for Tromsø og Mjøndalen denne sommeren, men valget falt på en gjenforening med hovedtrener Eirik Kjønø på Nadderud.

Trener Kjønø tok nylig over etter at det ble klart at det ble klart at Jan Jönsson (61) var ferdig i rollen som trener.

Den første forsterkningen under den unge treneren blir dermed Høyland, som han kjenner godt fra deres år sammen på Oslos østkant.

- Martin Høyland er en spiller jeg liker veldig godt. Han har noen kvaliteter vi har savnet litt, fortalte Kjønø til Discovery et par uker tilbake.

Men Høyland selv har tidligere vært åpen på at han ønsker seg til Eliteserien.

- Det er utrolig smigrende med interesse fra eliteserieklubber. Jeg er ambisiøs, og har jobbet hardt for denne muligheten i mange år. Mer enn det har jeg ikke lyst til å si, sa Høyland til Dagbladet i slutten av april.

Høyland var aktuell for overgang fra Grorud tidligere i år, men den gangen nektet OBOS-ligaklubben å la sin midtbanestjerne gå.

- Vi har bestemt oss, det skjer ingenting nå. Men vi vil vurdere eventuelle bud på våre spillere til sommeren. Det gjelder selvsagt også for Martin, sa daglig leder i Grorud, Richard Pedersen, til Dagbladet i april.

Nå har partene kommet til enighet, og innen kort tid er det ventet at Høyland vil bli presentert som ny Stabæk-spiller.

GIKK VIRALT: Friidrettsutøveren Michelle Jenneke fikk mye oppmerksomhet for noe hun gjorde før startskuddet. Video: Rødt Kort Vis mer

Han blir dermed første forsterkning i Stabæk og trener Kjønøs forsøk på å løfte Stabæk fra deres nåværende jumboplass i årets eliteserie. Klubben ligger helt sist med kun seks poeng etter 12 spilte kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer