STORFORNØYDE: Alexander Kristoff og Stein Ørn gledet seg stort over mandagens overgangsnyhet. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
STORFORNØYDE: Alexander Kristoff og Stein Ørn gledet seg stort over mandagens overgangsnyhet. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)Vis mer

– Signeringen er helt genial

Full jubel i Kristoff-leiren etter etter signeringen av Tony Martin.

(procycling.no): Mandag ble det klart at Tony Martin signerer for Katusha i 2017- og 2018-sesongen. Den tyske tempokongen har selv troen på at han kan få fremgang som Katusha-rytter, og gleder seg til å sykle på lagets utstyr.

I Team Kristoff er det naturligvis god stemning etter overgangen. Tony Martin har ved flere anledninger vist at han er en fantastisk sykkelrytter, som så vel som å hente seire på egenhånd, hjelper lagkamerater på en eminent måte. Flere har vært kritiske til hjelpen Alexander Kristoff har fått i klassikerne og i spurtene, og en rytter som Martin vil sannsynligvis være en viktig brikke for nordmannen i rittene han satser på.

Ørn overrasket

Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, er i ekstase etter overgangen.

– Signeringen er helt genial! utbryter Ørn i det procycling.no tar kontakt, kort tid etter overgangen er blitt kjent.

Ørn visste nemlig ikke om overgangen før den ble offentliggjort i 16-draget mandag, og ble dermed meget positivt overrasket.

– Dette har blitt jobbet med veldig internt i Katusha. Bortsett fra at vi på et tidlig tidspunkt sa at det her var en rytter vi gjerne vil ha i laget, har vi ikke vært involvert i overgangen. På en måte er det en av de rytterne vi aller helst har lyst til å ha. Hvis vi først skulle sette opp en ønskeliste, hadde han kommet veldig høyt oppe, forteller en ivrig Stein Ørn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Kristoff selv er også glad for overgangsnyheten.

– Det er en klasserytter, og jeg gleder meg til å bli lagkamerat med en så god rytter som Tony er, skriver han i en SMS til procycling.no.

– Perfekt å ha rundt Alexander

Årets Paris-Roubaix trekkes frem av Stein Ørn som et eksempel på hvor viktig Tony Martin kan bli. Da feltet ble splittet i en velt, kjørte Martin det remmer og tøy kunne holde i flere mil. Da var han med på å avgjøre rittet til dem som satt i fremre dels fordel.

– Det var han som skapte rittet i år. Hadde det ikke vært for Martins magedrag, hadde feltet blitt samlet igjen. Hvis man har en sånn kraft i et lag, så er han en som er perfekt å ha i en gruppe sammen med Alexander.

Tyskerens karakter blir nevnt av både team-manager Ekimov og Stein Ørn. Ekimov påstår at Martins karakter passer perfekt i Katusha-gruppen, og Ørn er enig.

– Han har personlige egenskaper: Han er en veldig hyggelig fyr, og det er bare fantastisk flott at han kommer, sier Ørn.

Som nevnt kom nyheten overraskende på Ørn, som hadde vansker med å skjule sin glede.

– I dag er en ekstremt god dag. Dette skal feires!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.