STORFORNØYDE: Alexander Kristoff og Stein Ørn gledet seg stort over mandagens overgangsnyhet. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
STORFORNØYDE: Alexander Kristoff og Stein Ørn gledet seg stort over mandagens overgangsnyhet. Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)Vis mer

– Signeringen er helt genial

Full jubel i Kristoff-leiren etter etter signeringen av Tony Martin.

(procycling.no): Mandag ble det klart at Tony Martin signerer for Katusha i 2017- og 2018-sesongen. Den tyske tempokongen har selv troen på at han kan få fremgang som Katusha-rytter, og gleder seg til å sykle på lagets utstyr.

I Team Kristoff er det naturligvis god stemning etter overgangen. Tony Martin har ved flere anledninger vist at han er en fantastisk sykkelrytter, som så vel som å hente seire på egenhånd, hjelper lagkamerater på en eminent måte. Flere har vært kritiske til hjelpen Alexander Kristoff har fått i klassikerne og i spurtene, og en rytter som Martin vil sannsynligvis være en viktig brikke for nordmannen i rittene han satser på.

Ørn overrasket

Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, er i ekstase etter overgangen.

– Signeringen er helt genial! utbryter Ørn i det procycling.no tar kontakt, kort tid etter overgangen er blitt kjent.

Ørn visste nemlig ikke om overgangen før den ble offentliggjort i 16-draget mandag, og ble dermed meget positivt overrasket.

– Dette har blitt jobbet med veldig internt i Katusha. Bortsett fra at vi på et tidlig tidspunkt sa at det her var en rytter vi gjerne vil ha i laget, har vi ikke vært involvert i overgangen. På en måte er det en av de rytterne vi aller helst har lyst til å ha. Hvis vi først skulle sette opp en ønskeliste, hadde han kommet veldig høyt oppe, forteller en ivrig Stein Ørn.

Alexander Kristoff selv er også glad for overgangsnyheten.

– Det er en klasserytter, og jeg gleder meg til å bli lagkamerat med en så god rytter som Tony er, skriver han i en SMS til procycling.no.

– Perfekt å ha rundt Alexander

Årets Paris-Roubaix trekkes frem av Stein Ørn som et eksempel på hvor viktig Tony Martin kan bli. Da feltet ble splittet i en velt, kjørte Martin det remmer og tøy kunne holde i flere mil. Da var han med på å avgjøre rittet til dem som satt i fremre dels fordel.

– Det var han som skapte rittet i år. Hadde det ikke vært for Martins magedrag, hadde feltet blitt samlet igjen. Hvis man har en sånn kraft i et lag, så er han en som er perfekt å ha i en gruppe sammen med Alexander.

Tyskerens karakter blir nevnt av både team-manager Ekimov og Stein Ørn. Ekimov påstår at Martins karakter passer perfekt i Katusha-gruppen, og Ørn er enig.

– Han har personlige egenskaper: Han er en veldig hyggelig fyr, og det er bare fantastisk flott at han kommer, sier Ørn.

Som nevnt kom nyheten overraskende på Ørn, som hadde vansker med å skjule sin glede.

– I dag er en ekstremt god dag. Dette skal feires!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.