Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keeper-legenden Petr Cech skal spille ishockey

Signerte for ishockey-klubb!

Petr Cechs idrettskarriere var ikke over likevel. Nå har den plutselig tatt en svært uventet vending.

BYTTER IDRETT: Keeper-legenden Petr Cech har tatt et sprekt karrierevalg. Her fra tiden i Arsenal, helt på slutten av karrieren. Foto: NTB/Scanpix
BYTTER IDRETT: Keeper-legenden Petr Cech har tatt et sprekt karrierevalg. Her fra tiden i Arsenal, helt på slutten av karrieren. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Den tidligere Chelsea og Arsenal-keeperen la opp i sommer, etter 15 år i engelsk fotball. Cech er sett på som en av tidenes sisteskanser i Premier League, men skal nå fortsette idrettskarrieren i en helt annen sport.

37-åringen, som ble kåret til verdens beste målvakt i 2006, har signert for ishockeyklubben Guildford Phoenix. Klubben spiller i lavere divisjoner i England, og har i skrivende stund kun har drøyt 600 følgere på mikrobloggnettstedet Twitter.

Onsdag kveld la klubben ut følgende pressemelding på sine nettsider:

«Petr Cech bytter ut fotballsko med skøyter, da den tidligere fotballkeeperen signerer for Phoenix i sin første sesong. Skuddstopperen er ingen fremmed mann på isen, og har jobbet hardt med å bli bedre dette året, etter at han la opp som fotballspiller.»

- Vil hjelpe laget

Cech selv sier til klubbens hjemmesider at han er over seg av lykke for å endelig få prøve seg i sporten han så på som ung.

- Jeg er glad for å ha muligheten til å spille med Phoenix for å få erfaring. Jeg håper jeg kan hjelpe dette unge laget med å nå målene sine for sesongen, og prøve å vinne så mange kamper som mulig når jeg har sjansen til å spille.

- Etter 20 år med profesjonell fotball vil det bli en fantastisk opplevelse for meg å delta i sporten jeg likte å se på og spille som barn, sier tsjekkeren.

Kan debutere allerede søndag

Phoenix-trener Andy Hemmings hyller signeringen, og sier han ser fram til å se Cech debutere.

- Signeringen av Petr er massiv for Phoenix. Han er en flott fyr som trener hardt, og jeg kan ikke vente med å se ham å debutere for oss.

Cech kan debutere for Phoenix allerede på søndag, når de møter Swindon Wildcats.

Etter å ha tapt Europaliga-finalen med Arsenal for nettopp Chelsea, vendte Cech i sommer tilbake til klubben han spilte i i elleve år for å bli sportsdirektør.

Den stillingen har han fortsatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling