Signerte for seks måneder - ikke spilleklar før neste sesong

Fredrikstad med skivebom på overgangsmarkedet.

UVENTET SMELL Hans Erik Ramberg og resten av FFK-spillerne må mest sannsynlig spille de resterende Adeccoliga-kampene uten Alagie Sosseh.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
UVENTET SMELL Hans Erik Ramberg og resten av FFK-spillerne må mest sannsynlig spille de resterende Adeccoliga-kampene uten Alagie Sosseh. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Lørdag signerte økonomisk vanskeligstilte Fredrikstad svensk-gambiske Alagie Sosseh (27) på en seksmånederskontrakt.

Umiddelbart etter startet jobben inn mot Norges Fotballforbund for å få den kraftfulle angriperen spilleklar til kveldens Adeccoliga-kamp mot Vard Haugesund (endte 4-4, journ. anm.).

Den prosessen lyktes de ikke med. I stedet kom sjokkbeskjeden om at Sosseh ikke vil bli spilleberettighet i det hele tatt for FFK denne sesongen.

Årsak: Spissen har allerede har spilt for to klubber inneværende år - svenske AFC United og sist det norske andredivisjonslaget Birkebeineren. Etter FIFAs bestemmelser er to klubber det maks tillatte antallet.

Problemet som nå har oppstått hadde Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund overhodet ikke forventet.

- Jeg må si jeg er overrasket. Ettersom kontrakten hans med AFC United ble terminert og det ikke var ham selv som ønsket å forlate klubben, og siden han har spilt for en amatørklubb i Norge, regnet vi med at dette ville være uproblematisk, sier Wibe-Lund til f-b.no.

- Det svenske forbundet har ingen problemer med denne overgangen. Det er NFF som i dette tilfellet setter seg på bakbeina, fortsetter FFK-treneren, som likevel nekter å gi opp håpet om å bruket Sosseh denne sesongen.

- Vi jobber med å få problemet løst, men hvor raskt, vet vi foreløpig ikke.

Stein Pedersen er NFFs fagansvarlige når det kommer til spilleroverganger. Han hevder FFK kan glemme å bruke den nysignerte spissen denne sesongen.

- Vi må bare følge FIFAs regelverk, og det sier at en spiller ikke kan være på banen for tre klubber i løpet av en sesong, sier Pedersen til f-b.no, og understreker samtidig at det ikke åpner for dispensasjoner - bortsett fra når en spiller skifter mellom klubber som tilhører ulike sesongmodeller.