Signerte lukrativ avtale

Karsten Warholm (23) skal løpe i sko fra PUMA i tida som kommer.

NY AVTALE: Karsten Warholm under presseeventet med Puma på Amerikalinjen Hotell i Oslo sentrum tirsdag. Her er han sammen med Puma-sjef Bjørn Gulden.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NY AVTALE: Karsten Warholm under presseeventet med Puma på Amerikalinjen Hotell i Oslo sentrum tirsdag. Her er han sammen med Puma-sjef Bjørn Gulden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

OSLO (Dagbladet): Karsten Warholm har signert en avtale med sportsgiganten PUMA. Det ble klart tirsdag, der avtalen ble presentert i Oslo sentrum.

- Karsten er en fantastisk idrettsutøver med en flott personlighet. Han er mentalt veldig sterk og han jobber ekstremt hardt for å være best. Vi ser veldig fram til å jobbe med ham og å være en del av hans reise, sier Bjørn Gulden, administrerende direktør i Puma.

- Det er flott å være en del av PUMA-familien, et selskap som har jobbet med den raskeste nålevende mannen, sier Karsten Warholm, med henvisning til Usain Bolt.

Varm velkomst

Avtalen ble kunngjort for pressen på Amerikalinjen Hotell tirsdag ettermiddag.

Warholm fikk en varm velkomst til PUMA-familien, med videobeskjeder fra stjerner som Usain Bolt, Manchester City-trener Pep Guardiola, Borussia Dortmund-spiller Marco Reus og Frankrike-helt Thierry Henry.

- Dere norske journalister burde vite at vi ikke signerer han fordi han er en norsk atlet, men fordi han er atlet i verdensklasse, sa Bjørn Gulden under prestasjonen, og som videre skrøt av Warholms gode humør og trener Leif Olav Alnes.

SMERTER: Karsten Warholm satte ny europarekord under Bislett Games, men etter løpet var ikke alt like greit. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Skryt

Alnes sier til Dagbladet at han snakket med Warholm om avtalen, men vil ikke uttale seg for mye om det.

- Vi er veldig fornøyde, sier treneren.

PUMA-ambassadør Colin Jackson, som selv står med to VM-gull i 110 meter hekk, skryter stort av deres nye signering.

- Warholm er en svær stjerne i friidrettsverden akkurat nå. Han er spennende, lidenskapelig, alle de positive tingene du vil ha i sporten vår. Han er et bilde på hva vi vil ha. Det er fantastisk å ha en unggutt som er en rollemodell uten at han selv prøver å være det, sier Jackson til Dagbladet.

Jackson beskriver Warholm som et fantastisk sponsorobjekt.

- Han er en rollemodell som inspirerer så mange. Det er et perfekt ekteskap, sier briten, som også kan fortelle at Warholm har en høy status i Storbritannia.

- Han er stor. Friidrett er en stor idrett i Storbritannia, og du ser utøverne overalt når det kommer til reklamer. Når noen utmerker seg globalt, slik som Warholm, får vi briter det med oss. Han er ikke bare en flott fyr, men han presterer også.

Satte rekord

Warholm satte forresten den sjuende beste tiden gjennom historien da han vant 400 meter hekk i Diamond League i London forrige helg.

Det var også en forbedring sin av europarekorden og hans personlige bestenotering, som han satte tidligere i år på Bislett.

Warholm har vært uten utstyrssponsor siden nyttår. Han har tidligere løpt med Nike-tøy, og ifølge TV 2 hadde han også et godt tilbud fra den amerikanske sportstøygiganten.

Valget har derimot falt på tyske PUMA. Treningskameraten Amalie Iuel (25) har samme avtale, og det samme gjelder den svenske stavhopperen Armand Duplantis (19).

PUMA er også utstyrsleverandøren til Norges Friidrettsforbund. Den avtalen ble signert i 2018, og varer fram til OL i 2024.

Artikkelen oppdateres.

SMERTER: Karsten Warholm satte ny europarekord under Bislett Games, men etter løpet var ikke alt like greit. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer