Signerte én dag før seriestart

Det tok tid før VIF og Ronny Johnsen kom til enighet.

KADETTANGEN (Dagbladet.no) I morgen kveld starter Tippeligaen med Vålerenga mot Aalesund på Ullevaal. Først i dag ble hovedstadslaget enig med Ronny Johnsen.

38-åringen signerte en kontrakt som binder ham til VIF ut sesongen.

Midtstopperen har trent med blåtrøyene stort sett hele vinteren, men forhandlingene med klubben har vært vanskelige.

- Jeg ville ha en 5-årskontrakt, men de vill bare tilby meg ett år, spøker Johnsen, før han legger til:

- Jeg hadde jo aldri trent hele vinteren om jeg ikke trodde dette ville ordne seg, men vi har vært mye ute og reist og det har tatt litt tid å bli enig, sier Johnsen tuil Dagbladet.no.

Johnsen bor i Tønsberg og vil fortsette å pendle til Oslo. Han kom til Vålerenga foran 2005-sesongen, og har de siste sesongene vurdert å legge støvlene på hylla. Men han har ikke klart å gi seg.

- Jeg trives veldig godt i klubben og synes det er mye spennende som skjer, vi har ei bra gruppe og en god tropp nå, sier Johnsen.

Sportslig leder Jan-Erik Aalbu skryter av veteranen.

KLAR TIL SERIESTARTEN: Ronny Johnsen skrev i dag under på en ny ettårskontrakt med Vålerenga. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
KLAR TIL SERIESTARTEN: Ronny Johnsen skrev i dag under på en ny ettårskontrakt med Vålerenga. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Når en mann som fyller 39 år til sommeren kan prestere som han gjør, husk at han spilte landskamp så sent som i fjor høst, så gjør han noe riktig i treningsarbeidet. Det handler om at han vet å ta vare på seg selv og at han er meget profesjonell, sier Aalbu.

Johnsen starter neppe tippeligaåpningen mot Aalesund imorgen, og ut ifra dagens formasjonstrening å dømme gjør heller ikke landslagsback Jarl-Andre Storbæk det.

Sannsynlig VIF-lag: Perkins - Dos Santos, Thomassen, Whæler, Jepsen - Strand, Hæstad, Singh, Fredheim Holm- Sæternes, Berre.

Følg VIF-Aafk direkte kl. 1900 på Dagbladet.no i morgen!

Signerte én dag før seriestart