Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

David de Gea forlenger med United

- Signerte rekordkontrakt

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær er villige til å strekke seg langt for å beholde stjernekeeper David de Gea, ifølge britiske medier.

SEKS ÅR TIL: Det gleder trolig Ole Gunnar Solskjær stort at David de Gea har valgt å bli i Manchester United i seks år til. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
SEKS ÅR TIL: Det gleder trolig Ole Gunnar Solskjær stort at David de Gea har valgt å bli i Manchester United i seks år til. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer

Flere aviser, blant annet velrennomerte Daily Telegraph, hevder stjernekeeper David de Gea (28) har signert en ny kontrakt med Manchester United.

Spanjolen har i en årrekke blitt regnet som en av verdens aller beste keepere - og han har egenhendig berget utallige poeng for Manchester United de siste sesongene.

Nå går United altså langt for å sikre seg det som i flere sesonger har vært lagets viktigste spiller.

Ifølge Daily Telegraph er de Geas nye kontrakt - som binder ham til klubben i seks år til - verdt hele 117 millioner pund - drøyt 1,3 milliarder kroner. Det er nærmere fire millioner i uka.

Det kommer i så fall til å gjøre ham til verdens best betalte målvakt. Avtalen kommer som resultat av 18 måneder med forhandlinger.

Fra før er det kjent at Alexis Sánchez er den høyest betalte spilleren på Old Trafford. Han skuffer angivelig inn 500 000 pund, eller 5,3 millioner kroner i uka. Beløpet har vakt betydelig irritasjon blant omgivelsene, først og fremst fordi chilenerens bidrag til klubben har vært minimal. Han har vært mye skadet og ikke prestert som i glansdagene i Arsenal.

De Gea kom fra Atlético Madrid til Manchester United i 2011.

De Gea er blitt koblet til Real Madrid flere ganger. Sagaen nådde et klimaks i 2015 da en treg faksmaskin sørget for at overgangen gikk i vasken. Ryktene har seinere blusset opp med jevne mellomrom, men nå tyder mye på at han er i ferd med å skrive «livstidskontrakt» med Manchester United.

Manchester United sesongdebuterer i Premier League hjemme mot Chelsea 11. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media