Sigrid Ekran brakk nesa i Iditarod

Men super-debutanten lar seg ikke knekke.

(Dagbladet.no): Sigrid Ekran ligger an til å kunne bli årets beste debutant i det knalltøffe hundeløpet Iditarod i isødet i Alaska.

Det til tross for at 27-åringen fra Sparbu i Nord-Trøndelag hadde et tøft møte med steinete i nattemørket mellom Rainy Pass og Rohn tidligere i uka.

- Det var kjempebratt og svingete. Så fikk jeg vel en stein i bremsen og så ble det bråstopp. Da jeg våknet så jeg stjerner overalt, forteller Ekran til Trønder-Avisa.

Blodet sprutet, hodelykta ble slått ut av møtet med en stein eller et tre - hun er ikke sikker.

Ved sjekkpunktet i Nikolai så en veterinær på skadene og konkluderte med nesebrudd. I Takotna i går ble hun undersøkt av en sykepleier som bekreftet bruddet.

- Nesen er brekt, men rett, sier hun.

Langt fra lettskremt, men fortsatt klar over at det er langt igjen til målpassering i Nome, der de første spannene er ventet inn førstkommende tirsdag.

- Formen er bra, men jeg er ikke halvveis ennå, sier Sigrid Ekran.

RØD NESE: Allerede på sjekkpunktet i Nikolai på tirsdag kunne man se at nesa til Sigrid Ekran var oppskrapet. I går kunne hun bekrefte at den var brukket. Foto: AP/Scanpix
RØD NESE: Allerede på sjekkpunktet i Nikolai på tirsdag kunne man se at nesa til Sigrid Ekran var oppskrapet. I går kunne hun bekrefte at den var brukket. Foto: AP/Scanpix Vis mer