Sigurd jakter på pallen

Sist søndag måtte Sigurd Pettersen (22) se hoppfinaleomgangen fra tilskuerplass. I går tok han kraftig revansj under treningen og hoppet lengst.

ENGELBERG (Dagbladet):

- Sigurd Pettersen har gitt norsk hoppsport et gigantisk løft, sier Arne Scheie i NRK, som møtte Sigurd Pettersen etter treningen i går.

Sigurd landet på 135 meter i i det siste hoppet under den offisielle treningen i 120-metersbakken i Engelsberg. Det er bare to meter kortere enn bakkerekorden til sveitseren Simon Amman og amerikaneren Alan Alborn.

Jakter på bakkerekorden

Selv om det blir varmegrader og sørpeføre også i dagens v-cuprenn, jakter han på bakkerekorden og en ny tur på pallen.

- Den største drømmen min er å fly. Bakken her i Engelberg tåler 140 meter. Det er en typisk smygerbakke, hvor du går lavt hele veien. Da går det an å hoppe skikkelig langt, sier den nye hopphelten fra Rollag & Veggli.

Forandring

Foreløpig står han med én første-, to andre-, én fjerde- og én sjetteplass på de seks første v-cuprennene.

- Det har gått over all forventning, og veldig fort. I fjor ble jeg nummer 17 i Kontinentalcupen her i Engelberg. Da var bare litt lokalbefolkning i bakken, og en speaker som prøvde å lage litt lyd. Verden har forandret seg ganske mye, sier Sigurd Pettersen foran dagens TV-renn i Engelberg.

Byttet ski

På treningen i går landet han på 121,5, 123,5 og 135 meter i de tre omgangene. I første- og sistehoppet valgte han å bruke 90-meterskiene i stedet de vanlige storbakkeskiene.

- Også i rennet i dag er jeg nødt til å bruke 90-meterskiene. Det er de beste sørpeskiene jeg har, og glir litt bedre når det er mildvær. Jeg skal få nye ski som er enda mer beregnet på sørpeføre, men de kommer ikke før like i forkant av Hoppuka, sier Sigurd Pettersen.

90-meterskiene har litt skarpere struktur enn de skiene Sigurd Pettersen har brukt hittil i verdenscupen. Sørpeskiene har også mye mer sprik i tuppen, og gjør at han får mer luft å flyte på. Storbakkeskiene går mer rett ut fra hoppet. Når det blir trekk bakfra, er 90-meterskiene mye bedre.

- Djevelsk

Og bakvind er det meldt i dag. I morgen skal forholdene bli enda vanskeligere, ifølge meteorologene.

- Det blir spennende å se på forholdene. Forhåpentlig skal ikke føret ødelegge for meg igjen. Etter missen i Neustadt trente jeg én dag i Vikersund. Nå er det bare moro igjen. Sistehoppet i går var djevelsk, sier Sigurd Pettersen.

I dag kan han ta en ny pallplassering. De tøffeste konkurrentene er polakken Adam Malysz, tyskerne Sven Hannawald og Martin Schmitt (comeback i v-cupen), østerrikeren Martin Höllwarth og finnen Janne Ahonen. Dagens lille luring: Roar Ljøkelsøy.

BYTTET SKI: - Denne bakken tåler 140 meter, sier Sigurd Pettersen etter gårsdagens kjempehopp på 135 meter med 90-metersski. Også i dagens renn dropper han storbakkeskiene til fordel for 90-metersskiene.